INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

BiH i Srbija zainteresovane za brzi put Sarajevo-Beograd

22.11.2016. | Tanjug

Bosna i Hercegovina i Srbija zainteresovane su za projekat izgradnje brzog puta Sarajevo-Beograd koji bi finansirala Turska, poručeno je juče (21.11.2016) na sastanku ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića sa ministrom komunikacija i saobraćaja BiH Ismira Juske u Sarajevu.

Ministar Ljajić, koji je predvodio delegaciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u poseti Sarajevu, preneo je Juski poruku turskog ministra ekonomije Nihata Zejbekčija da je Turska spremna da finansira ovaj veliki infrastrukturni projekat kako bi se kvalitetnije povezala dva glavna grada.

Takođe je istaknuto i da je ova ruta već ucrtana u Strategiju transporta Bosne i Hercegovine, prenosi agencija Fena.

Dogovoreno je da se u prvoj polovini decembra o ovoj temi organizuje sastanak kojem bi prisustvovali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Zorana Mihajlović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Dve delegacije razmenile su takođe iskustva u sprovođenju procesa digitalizacije, s obzirom na to da je Srbija taj proces već završila, a BiH bi, nakon što je okončana prva faza, uskoro trebala da pokrene drugu fazu tog procesa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;