Novi Sad dobija bulevar sa četiri trake i novi most na kanalu DTD

10.11.2016. | eKapija

Naredne godine počeće realizacija prve faze izgradnje Sentandrejskog puta u Novom Sadu, od Primorske do Velebitske ulice. Taj put će u dužini od 1,4 kilometra imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu, režijsku traku i trotoar.

U drugoj fazi koja će biti realizovana 2018. godine predviđena je izgradnja novog mosta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav u dužini od 200 metara i izgradnja nove deonice Sentandrejskog puta od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta.

U realizaciji tog projekta zajedno će učestvovati JP Putevi Srbije, AP Vojvodina i Grad Novi Sad, dogovoreno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučević i direktora Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak.


Novi Sad (www.pixabay.com)

Pokrajina i Grad će zajednički učestvovati u realizaciji mnogobrojnih projekata koji su od vitalnog značaja za građane. Pored izgradnje Sentandrejskog bulevara, kao prioriteti se ističu Klinički centar Vojvodine, Radio-televizija Vojvodine, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, kao i uređenje Kampusa Univerziteta u Novom Sadu za koje je Grad već dobio od Pokrajine bespovratna sredstva za finansiranje, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Definisani su i dalji prioriteti iz programa za održavanje državnih puteva na teritoriji Vojvodine i to posebno o pravcima od Inđije do Sremskih Karlovaca i od Banstola do Iriškog venca, gde će u pripremi i realizaciji ovih projekata učestvovati i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim investicijama na obnovi putnih pravaca u manje razvijenim opštinama u Banatu, a zajednički je konstatovano da što pre treba započeti rehabilitaciju državnog puta od Novog Sada do Zrenjanina, za šta su već stvoreni svi neophodni preduslovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...