PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi Sad dobija bulevar sa četiri trake i novi most na kanalu DTD

10.11.2016. | eKapija

Naredne godine počeće realizacija prve faze izgradnje Sentandrejskog puta u Novom Sadu, od Primorske do Velebitske ulice. Taj put će u dužini od 1,4 kilometra imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu, režijsku traku i trotoar.

U drugoj fazi koja će biti realizovana 2018. godine predviđena je izgradnja novog mosta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav u dužini od 200 metara i izgradnja nove deonice Sentandrejskog puta od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta.

U realizaciji tog projekta zajedno će učestvovati JP Putevi Srbije, AP Vojvodina i Grad Novi Sad, dogovoreno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučević i direktora Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak.


Novi Sad (www.pixabay.com)

Pokrajina i Grad će zajednički učestvovati u realizaciji mnogobrojnih projekata koji su od vitalnog značaja za građane. Pored izgradnje Sentandrejskog bulevara, kao prioriteti se ističu Klinički centar Vojvodine, Radio-televizija Vojvodine, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, kao i uređenje Kampusa Univerziteta u Novom Sadu za koje je Grad već dobio od Pokrajine bespovratna sredstva za finansiranje, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Definisani su i dalji prioriteti iz programa za održavanje državnih puteva na teritoriji Vojvodine i to posebno o pravcima od Inđije do Sremskih Karlovaca i od Banstola do Iriškog venca, gde će u pripremi i realizaciji ovih projekata učestvovati i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim investicijama na obnovi putnih pravaca u manje razvijenim opštinama u Banatu, a zajednički je konstatovano da što pre treba započeti rehabilitaciju državnog puta od Novog Sada do Zrenjanina, za šta su već stvoreni svi neophodni preduslovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;