Rekonstrukcija nadvožnjaka kod Pančevačkog mosta završena pre roka

01.11.2016. | B92

Rekonstrukcija nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta u blizini Pančevačkog mosta je završena i od danas (01.11.2016) će biti normalizovan drumski saobraćaj.

Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, radovi su počeli 6. maja ove godine i završeni su 10 dana pre roka.

Izgradnja nadvožnjaka u blizini Pančevačkog mosta finansira se iz ruskog kredita za modernizaciju železnica u Srbiji. Vrednost radova je 4,1 milion dolara, a glavni izvođač je ruska kompanija RŽD Internacional, dok su podizvođači domaće firme.

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova i tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen, na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

Tokom prve dve faze radova, završena je rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49 metara, a drugi nadvožnjak dužine 63,5 metara završen je u poslednjoj fazi.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa 1 osnovnog ugovora iz ruskog državnog kredita, koji se odnosi na izgradnju novog drugog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Glavne stanice u Pančevu, na pruzi Beograd centar-Pančevo glavna-Vršac-Državna granica sa Rumunijom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...