IZOLACIJA-468X60-BANNER

U ovom trenutku u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta

25.10.2016. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je juče (24.10.2016) zgradu bivšeg Saveznog MUP-a, gde je u toku rušenje i pripremanje terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Sa njim su bili izraelski investitor Gili Dekel, Adir el Al, direktor Airport City-ja, i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Prema rečima Siniše Malog, ova investicija je simbol jednog novog Beograda koji ova gradska vlast pokušava da stvori u poslednje tri godine.

- Investitor je kupio ovu zgradu pre više od deset godina, a mi smo u poslednje dve godine našli način da se izdaju dozvole i da se cela investicija pokrene. Investicija je vredna više od 200 miliona evra, a radi se o 60 hiljada kvadrata. Ovde će raditi naša građevinska industrija i to je sjajna stvar za Beograd i Srbiju i potpuno se uklapa u našu strategiju i viziju razvoja novog Beograda – naglasio je Mali.

On je dodao da sa ovom investicijom ovaj deo Beograda dobija potpuno drugačiju sliku.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Do kraja sledeće godine završićemo projekat rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, gde planiramo da sklonimo automobile sa ulice i da ih stavimo u jedan nivo ispod, podzemnu garažu kako bi ulica bila na raspolaganju prevashodno pešacima. Čekamo odluku i investitora koji su kupili bivšu zgradu američke ambasade i to će biti još jedan veliki kompleks u ovom delu grada. Polako, ali sigurno ovaj deo grada će imati potpuno drugačiji izgled i to je slika i prilika Beograda za koji se borimo – rekao je gradonačelnik, koji je naglasio da u ovom trenutku u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta.

On je istakao da je ispunjeno obećanje da grad bude veliko gradilište i ovom prilikom zahvalio Giliju Dekelu, koji je već 15 godina u Srbiji. Od Airport City-ja preko Central Garden-a, ovo je još jedna velika investicija njegove kompanije, što pokazuje da veruje da su Srbija i Beograd pravo mesto za investiranje.

Adir El el Al je rekao da je AFI Europe počeo sa rušenjem bivše zgrade Saveznog MUP-a, kao i da je reč o vodećoj kompaniji za investiranje i gradnju nekretnina u centralnoj i istočnoj Evropi.

- Fokusirani smo na izgradnju velikih poslovnih i stambenih objekata. Naši planovi u narednom periodu su između ostalog vezani za zgradu bivšeg MUP-a koja se nalazi u centru Beograda, na glavnoj saobraćnici. Ovde je predviđena izgradnja mešovite namene, uključujući stambene objekte i poslovne prostore. Planirana vrednost investicije je 200 miliona evra. Mi čvrsto verujemo u potencijal srpskog tržišta, kao i u potencijal tržišta za nekretnine. Rušenje bivše zgrade Saveznog MUP-a počelo je u saglasnosti sa zakonima i propisima Republike Srbije i Grada Beograda koje investitor izuzetno poštuje, i koje će ispoštovati u skladu za smernicama za dozvolu za rušenje, koje će trajati do marta sledeće godine. Namera nam je da ovim projektom doprinesemo razvoju Beograda kao svetske metropole – istakao je Adir el Al.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;