INFONET-468X60-BANNER

Južnoafrikanci ulažu 90 miliona evra

19.10.2016. | Novosti

Na najskuplje plaćenoj parceli u Novom Sadu, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod "Spensa", ovih dana je veoma živo. Uklonjeni su sportski tereni, izmešta se vrelovod, a tu je i ekipa za geomehanička istraživanja terena, koja su neophodna pre početka glavnih radova.

"Nepi ril estejt" je, podsećamo, najatraktivnije građevinsko zemljište na aukciji u Zavodu za izgradnju grada platio 31 milion evra, a krajem maja u gradski budžet su uplatili 3.774.000.000 dinara. Za ovaj najskuplji plac, površine 32.948 kvadratnih metara, južnoafrička kompanija je izdvojila, čak, oko 1,2 milijarde dinara više od početne cene.

- Planiramo da do kraja meseca i zvanično obavimo primopredaju zemljišta, ali se već sada, prema dogovoru sa gradskim vlastima, uklanja vrelovod, kako bi mogli nesmetano da nastavimo s radovima - navodi Nemanja Savčić, menadžer u "Nepiju". - Tu je i ekipa stručnjaka koja obavlja geomehanička istraživanja i proverava osobine zemljišta da bismo imali sve neophodne podatke za izradu projekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Savčić najavljuje da bi do kraja meseca trebalo da bude izabran i javnosti predstavljen idejni projekat budućeg tržnog centra. Uz to, menadžment "Nepija" intenzivno radi na dobijanju građevinske dozvole i na kontaktima sa potencijalnim zakupcima poslovnog prostora.

Prvi obimni građevinski radovi, po rečima Savčića, mogli bi da otpočnu u februaru ili martu, da bi, kako je planirano, novi tržni centar bio otvoren u 2018. U njegovu izgradnju biće uloženo više od 60 miliona evra, jer su urbanisti predvideli objekat površine oko 115.000 kvadratnih metara, sa sportsko rekreativnim sadržajima.

Iz "Nepija" saznajemo da bi se u budućem šoping centru, uz prodavnice bili i bioskopi, kuglane i drugi zabavni sadržaji.

LANAC ŠOPING MOLOVA

Južnoafrička kompanija "Nepi" u vlasništvu ima 40 tržnih centara širom Afrike, ali i u Evropi. U Srbiji su postali poznati posle kupovine TC "Plaza" u Kragujevcu.

Kako navode, poslovna politika im nije da grade samo mesto za kupovinu, već žele da podižu objekte koji obogaćuju život grada u kome se nalaze.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;