Projekti koji menjaju "lice" Beograda

14.10.2016. | Beoinfo

- Naredne nedelje počeće potpuna rekonstrukcija fasada u Karađorđevoj ulici, u okviru velikog projekta koji smo započeli, a do kraja ove godine skele će biti na 33 fasade u centru grada - najavio je gradonačenik Beograda Siniša Mali gostujući na RTV Studio B.

Prema njegovim rečima, JKP Gradsko stambeno priprema veliki projekat za narednu godinu, a to je sređivanje fasada u onim ulicama koje su najprometnije i koje treba da budu slika i prilika našeg grada.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Mislim na potez od Trga republike do Slavije, od Trga republike do Pravnog fakulteta, na Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša. Reč je o stotinama fasada koje će posle obnove biti i dekorativno osvetljene. To je ono što turisti govore kada posećuju naš grad i mi ćemo srediti fasade koje su decenijama bile zapostavljene - rekao je Mali i dodao da će ubuduće svaka nova zgrada koja se bude gradila morati da ima dekorativno osvetljenje, po uzoru na velike evropske metropole.

Govoreći o projektima koji se raealizuju, gradonačelnik je podsetio da su u aprilu započeti projekti u Beogradu, čija je vrednost oko 450 miliona evra. Kako je rekao, krenula je izgradnja hotela „Hilton”, Ikea se radi po planu, gradilište u Rajićevoj, a radovi u Beogradu na vodi se odvijaju i ispred planiranog roka i to je najveće gradilište u Evropi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...