U Beograd stiže više od 30 italijanskih građevinskih kompanija

11.10.2016. | eKapija

U Beogradu će 19. i 20. oktobra biti održana konferencija pod nazivom „Italy & Serbia: Building Together" posvećena sektoru građevinarstva, s posebnim fokusom na infrastrukture u oblasti saobraćaja, komunalnih usluga, energetike, zdravstva i turizma, kao i na pitanja urbanizma i prostornog planiranja, saopštila je Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE.

- Postoji značajno interesovanje italijanskih firmi za srpsko tržište, o čemu svedoči i broj pristiglih prijava za učešće na predstojećem skupu u Beogradu - navodi direktor ICE agencije u Beogradu Giovanni Mafodda.

- Inicijativa je pokrenuta u okviru jedne opsežne akcije promovisanja i internacionalizacije italijanskih firmi iz sektora građevinarstva i projektantskih delatnosti - objašnjava Mafodda.

Akciju sprovodi ICE u saradnji sa italijanskim asocijacijama koje okupljaju kompanije iz ovih oblasti: ANCE - Italijanska asocijacija građevinara (ima oko 20.000 članova među firmama specijalizovanim za infrastrukturne radove, stambenu, poslovnu i industrijsku gradnju, zaštitu životne sredine i specijalističke radove) i OICE - Italijanska asocijacija kompanija za inženjering, arhitekturu i tehničko-ekonomski konsalting (ima više od 450 članova i okuplja sve najveće italijanske firme iz oblasti inženjerstva i projektovanja i većinu visokokvalifikovanih malih i srednjih preduzeća iz ovog sektora.

Na skupu „Italy & Serbia: Building Together", čiju organizaciju podržava i Ambasada Italije u Beogradu, najavljeno je učešće više od 30 italijanskih firmi, kojima će se u okviru konferencije obratiti visoki predstavnici srpskih institucija i organizacija nadležnih za navedene sektore. Oni će predstaviti najznačajnije projekte planirane u pojedinačnim oblastima.

Ujedno, italijanske firme će imati priliku da se susretnu sa svojim kolegama iz Srbije i tako steknu jednu kompletnu sliku o građevinskom sektoru u našoj zemlji.

Kako ističe direktor ICE u Beogradu Giovanni Mafodda, interesovanje italijanskih kompanija za Srbiju se ne svodi samo na ulazak na srpsko građevinsko tržište, već je dobrim delom usmereno na uspostavljanje saradnje sa srpskim firmama i to na različitim nivoima.

- U tom smislu, cilj nam je da ovom konferencijom pružimo što potpuniju informaciju o prilikama i mogućnostima poslovanja u Srbiji. S jedne strane kroz prezentaciju projekata, u prvom redu onih koje je Vlada Srbije definisala kao prioritetne, kao i onih koji se tiču i Srbije i šireg regiona, i s druge kroz predstavljanje konkretnih iskustava italijanskih građevinskih firmi u Srbiji. Istovremeno, želimo da pružimo svu potrebnu podršku italijanskim firmama koje dolaze da nude ili traže saradnju sa srpskim partnerima, kako za poslove u Srbiji, tako i za potencijalno zajedničko nastupanje na trećim tržištima. Naša kancelarija u Beogradu stoji zato na raspolaganju srpskim kompanijama iz sektora građevinarstva, inženjerskih i projektantskih delatnosti, zainteresovanim za susret sa italijanskim firmama učesnicama predstojećeg skupa - naglasio je Giovanni Mafodda.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...