INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Druga faza gradnje severnih pristupa mostu preko Ade

10.10.2016. | Beobuild

Realizacijom druge faze gradnje severnih pristupa mostu preko Ade biće kompletirana novovbeogradska deonica UMP-a, od novog mosta do Tošinog bunara. U ovoj fazi radova gradi se deonica od Ulice antifašističke borbe do Tošinog bunara, koja je dugačka dva kilometra i uključuje tri četvorokrake raskrsnice, dve rampe i četiri izlivno-ulivna priključka. Radovi na izgradnji „Lota 1“ severnih pristupnih puteva mostu počeli su u aprilu ove godine, tako da se projekat trenutno nalazi na sredini ugovorenog roka.

Novoizgrađena deonica samo delimično nastavlja na stubovima, pošto podrazumeva samo jedno denivelisano ukrštanje, dok će ostale raskrsnice biti klasične četvorokrake u nivou. Tako će se postojeći vijadukt produžiti još oko 400 metara, trasom iznad Ulice Đorđa Stanojevića, nakon čega se konstrukcija spušta na zemlju. U proteklih 6 meseci izveden je značajan deo radova na pripremi buduće površinske trase i na izradi mostovskih konstrukcija. Tokom radova na izgradnji denivelisane raskrsnice sa Ulicom Đorđa Stanojevića završen je glavni raspon vijadukta u dužini od 42 metra. Nakon četiri meseca uklonjene su skele i oplate, pa je ponovo pušten saobraćaj ispod izgrađene konstrukcije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Radovi se paralelno odvijaju na povezivanju izgrađenog raspona sa postojećom konstrukcijom UMP-a u pravcu Železničke stanice Novi Beograd, gde je preostalo da se završi betoniranje jos 18 stubova i još 7 polja kolovozne konstrukcije. U pravcu Omladinskih Brigada završena je većina stubova koji će pod nagibom spustiti kolovoznu konstrukciju na zemlju, dok je na ostatku trase u toku postavljanje podzemnih instalacija, zemljani radovi i izrada trupa saobraćajnice.

Radove na izgradniji „Lota 1“ severnih pristupa mostu preko Ade izvodi španska kompanija Construcciones Rubau S.A. i za sada nema odstupanja od predviđene dinamike. Rok za završetak je april naredne godine, a projekat vredan 13.5 miliona evra se finansira iz kredita Evropske investicione banke.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;