Udarnički grade osam mostova

10.10.2016. | G.Ć. | Novosti

Obnova saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju posle poplava 2014. godine je u punom jeku, gradi se osam mostova. Posle obnove i izgradnje mosta u Dragosinjcima i preko Musine reke i Lopatnice, u gledićkom kraju u toku je završna faza izgradnje još osam mostova, koje je bujica teško oštetila ili srušila u poplavi 2014. godine.

Mostovi na lokalnim saobraćajnicama, ukupne dužine 175 metara, grade se na potezu od sela Godačica, na obroncima Gledićkih planina, do Čukujevca. Ukupna vrednost investicije je oko 130 miliona dinara, a izgradnju finansira Fond solidarnosti EU, dok je posredstvom Kancelarije za javne nabavke lokalna samouprava ovlašćena da bude nosilac projekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Osim toga, kod mosta u Čukujevcu, gde se pojavilo klizište, trenutno se gradi potporni zid dužine 45 i visine osam metara. Izgradnjom novih mostova svakako da će biti olakšana komunikacija meštanima i omogućen nesmetan pristup poljoprivrednom zemljištu - tvrdi Vuk Konjikušić, koordinator projekta.

Prema njegovim rečima, i u slučaju novih elementarnih nepogoda, zahvaljujući ovim mostovima, meštani gledićkog kraja neće biti odsečeni od sveta kao pre dve i po godine.

- Uređen je kompletan sliv Godačice i ako dođe do eventualne velike poplave, svi mostovi na njoj sigurno će ostati netaknuti - naglasio je Konjikušić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...