Završen deo puta u Surčinu

07.10.2016. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša obišli su juče (06.10.2016) lokaciju gde su u toku završni radovi na putnom pravcu Bečmen–Petrovčić.

Vesić je rekao da je u tom delu opštine Surčin završeno ukupno 3,2 kilometra puta, u šta je uloženo 55 miliona dinara, od čega je JP Putevi Srbije uložilo oko 30 miliona dinara, a preostali deo Grad Beograd.

- Pre gotovo mesec dana završeno je 2,2 kilometra između Bečmena i Petrovčića, a osim toga Grad Beograd je završio još jedan kilometar. U Petrovčiću smo radili i trotoare tako da smo uspeli da završimo deonicu koja decenijama nije rađena i koja je bila u veoma lošem stanju. Sledeće godine nam preostaje da uradimo oko 4,5 kilometara do Pećinaca, kao i jedan deo od Bečmena, što je ukupno oko osam kilometara funkcionalnog puta – istakao je Vesić i dodao da će na putu Bečmen–Petrovčić biti urađene i bankine, kao i šest autobuskih stajališta.

Prema njegovim rečima, ove godine je na teritoriji opštine Surčin urađeno 11 ulica, u šta je uložen 51 milion dinara. Kako je dodao, ove i prethodne godine u toj opštini je uloženo 140 miliona dinara u puteve.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Uradili smo mnogo kako bismo sanirali puteve u ovoj opštini, ali to nije dovoljno jer ima još mesta koja nemaju puteve ili su oni u lošem stanju. Verujem da ćemo, ako ovako nastavimo, putnu mrežu u ovom delu grada dovesti u red. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ove godine u Surčin ulaže 151 milion dinara, od čega se 134 miliona u kanalizaciju, što je naš najveći projekat u ovoj opštini. Kanalizacija u centru Surčina se radi, a to je bila jedna od prevara prethodne vlasti u toj opštini kada su ljudima uzimali novac, a kanalizaciju nisu ni završili. Grad Beograd je tu mrežu preuzeo, završavamo je ove godine, a sledeće godine očekujemo i prve priključke – naglasio je gradski menadžer.

Kako je naveo Vesić, Grad Beograd će se i dalje truditi da više ulaže u prigradske opštine, jer kako je dodao, svi građani Beograda moraju da budu ravnopravni bez obzira u kom delu grada žive.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je zahvalio Gradu Beogradu i gradskom menadžeru na tome što je njegovim zalaganjem vavršena deonica puta u Petrovčiću.

- Opština ravnomerno ulaže u sve delove, ovo je najseverniji deo, a na ovaj način pokazujemo da mislimo i na njih. Završićemo i put do međe sa Pećincima. Osim 134 miliona dinara koje je uložila Direkcija u kanalizaciju, Grad Beograd će uložiti još 64 miliona dinara, jer je to obaveza opštine prema građanima – objasnio je Šuša i dodao da će od marta sledeće godine početi priključenje na kanalizacioni sistem.

 

Komentari: 1

meštanin 12.10.2016 18.25.04

A kako su ga uradili to nigde ne pise. Put je odradjen kao nogama, nije lepo poravnan pa cak iako je nov u vozilu se osecaju neravnine. Tokom radova deonica koja nije bila uradjena nije bila adekvatno obelezena pa sam licno za dlaku spasio svoj zivot.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...