IZOLACIJA-468X60-BANNER

U planu izgradnja novog zatvora u Kragujevcu

03.10.2016. | Nataša Latković | Blic

Država će u narednih nekoliko godina izgraditi novi zatvor u Kragujevcu, čija će gradnja koštati oko 35 miliona evra.

U novi zatvor, građen po evropskim standardima, biće smešteni zatvorenici koji su osuđeni na kaznu od pet ili više godina. U zvaničnom dokumentu Vlade Srbije piše da će se nova zatvorska jedinica sastojati od glavnog i nekoliko pomoćnih objekata. Glavni objekat imaće tri sprata i zauzimaće površinu od oko 10.800 kvadrata.

Ilustracija (ww.pixabay.com)

Za ovaj projekat biće utrošeno 28,9 miliona evra, bez PDV-a, što znači da će ukupna vrednost biti oko 35 miliona evra. Najveći deo sredstava, odnosno 17 miliona evra, biće obezbeđeno iz kredita koji je Srbija obezbedila od Banke za razvoj Saveta Evrope. Iz državnog budžeta i nefinansijskih fondova biće izdvojeno 10,5 miliona evra, dok je organizacija Investicioni okvir za zapadni Balkan obezbedila donaciju od 1,45 miliona.

Kako se navodi, cilj ovog projekta je bezbedniji zatvorski sistem, kao i bolji uslovi za smeštaj zatvorenika od onih koji trenutno postoje. Kako je zaključeno, projekat će doprineti poboljšanju efiaksnosti kaznenog sistema u Srbiji.

Nije poznato šta će sve od opreme na raspolaganju imati zatvorenici i zaposleni u budućoj kaznenoj ustanovi, ali se navodi da će se praktikovati obrazovne aktivnosti i treninzi, od kojih će korist imati i društvo u celini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;