Prikupljanje podataka o energetskim svojstvima zgrada

30.09.2016. | Tanjug

Više od 160 gradova i opština u Srbiji biće uključeno u projekat prikupljanja podataka o energetskim svojstvima javnih zgrada, koji će početi da se realizuje u oktobru, saopštili su juče (29.09.2016) iz GIZ-a. Posebna pažnja biće posvećena školama i vrtićima.

Prikupljeni podaci o energetskim svojstvima javnih zgrada na teritoriji Srbije biće iskorišćeni za izradu studije koja će, uz te pokazatelje, sadržati i konkretne predloge za unapređenja eneretskih svojstava zgrada uz procenu mogućih ušteda u energiji. Pokazatelji do kojih će se doći treba da posluže nadležnim institucijama kao osnov za dobijanje finansijskih sredstava za rekonstrukciju objekata.

Projekat sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i uz podršku Univerziteta u Beogradu.

Na izradi studije i prikupljanju podataka učestvovaće i Stalna konferencija gradova i opština, regionalne razvojne agencije i drugi partneri.

GIZ od oktobra 2015. realizuje projekat pod nazivom „Energetska efikasnost u javnim zgradama" koji pruža podršku pri izradi zakonodavnih akata, proceni troškova i potencijala mera za unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama u Srbiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...