INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradnja mosta "Bratoljub" gotova do septembra 2017.

28.09.2016. | eKapija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je realno da završetak radova u vezi celog projekta izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac bude septembar 2017. godine.

Na pitanje da li je realno da rok za završetak radova bude septembar naredne godine Mihajlović je odgovorila potvrdno. - Apsolutno je realno. U toku novembra se spajaju obale. Ono što nama predstoji jesu pristupne saobraćajnice za automobile. Prema svemu nema razloga da se kasni ni jedan dan - kazala je ona.

Nakon razgovora sa ministrom komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismirom Juskom, Mihajlović je rekla da je dogovoreno da se budno motri nad ovim projektom i dodala da se na tom mostu i projektu radi već dve godine.

Ilustracija (ww.pixabay.com)

Mihajlović je rekla da je bilo nekih nerazumevanja pošto postoje određene obaveze BiH u popisivanju sporazuma da bi moglo da se gradi i da bi moglo da budu raspisani javni pozivi za izgradnju graničnih prelaza.

- Dinamički to znači - usvajanjem budžeta u BIH biće izdvojen novac za sve što je potrebno, a vezano je za sprovođenje ovog sporazuma i sledeće godine mi možemo da očekujemo raspisivanje javnih poziva za izgradnju graničnih prelaza - navela je.

Ministar komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismir Jusko rekao je da je planirano 12 miliona konvertibilnih maraka za izgradnju graničnih prelaza.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 mil evra. Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;