Gradnja mosta "Bratoljub" gotova do septembra 2017.

28.09.2016. | eKapija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je realno da završetak radova u vezi celog projekta izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac bude septembar 2017. godine.

Na pitanje da li je realno da rok za završetak radova bude septembar naredne godine Mihajlović je odgovorila potvrdno. - Apsolutno je realno. U toku novembra se spajaju obale. Ono što nama predstoji jesu pristupne saobraćajnice za automobile. Prema svemu nema razloga da se kasni ni jedan dan - kazala je ona.

Nakon razgovora sa ministrom komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismirom Juskom, Mihajlović je rekla da je dogovoreno da se budno motri nad ovim projektom i dodala da se na tom mostu i projektu radi već dve godine.

Ilustracija (ww.pixabay.com)

Mihajlović je rekla da je bilo nekih nerazumevanja pošto postoje određene obaveze BiH u popisivanju sporazuma da bi moglo da se gradi i da bi moglo da budu raspisani javni pozivi za izgradnju graničnih prelaza.

- Dinamički to znači - usvajanjem budžeta u BIH biće izdvojen novac za sve što je potrebno, a vezano je za sprovođenje ovog sporazuma i sledeće godine mi možemo da očekujemo raspisivanje javnih poziva za izgradnju graničnih prelaza - navela je.

Ministar komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismir Jusko rekao je da je planirano 12 miliona konvertibilnih maraka za izgradnju graničnih prelaza.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 mil evra. Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...