Izgradnja "Hiltona" podstiče sređivanje fasada u centru Beograda

21.09.2016. | Beoinfo

Izgradnja hotela „Hilton” veoma je važan projekat jer je simbol novog Beograda kojem stremimo dve godine unazad, rekao je danas (21.09.2016) gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je zajedno sa glavnim gradskim urbanistom Milutinom Folićem posetio gradilište ovog hotela u Ulici kralja Milana. On je tom prilikom podsetio da se na izgradnju hotela čekalo sedam ili osam godina, između ostalog zbog toga što investitor nije mogao da dođe do potrebnih dozvola.

- Ovaj deo grada bio je potpuno ruglo. Sada smo pokazali da možemo drugačije i bolje i da zajedno sa investitorima radimo na rešavanju njihovih problema. Na ovom gradilištu rade naši ljudi, što predstavlja podsticaj našoj privredi i građevinskoj industriji. „Hilton”, kao jedan od najpoznatijih lanaca hotela u svetu, predstavlja simbol da se stvari menjaju i on je samo jedan od hotela koji se grade ili će se graditi u našem gradu - istakao je Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je dodao da nas ovakva investicija tera da budemo još bolji, pa se u ovom trenutku radi na projektu sređivanja fasada od Trga Slavija do Trga republike.

- Namera nam je da sve fasade oko hotela budu rekonstruisane i sa dekorativnim osvetljenjem, kako bi po završetku njegove izgradnje čitav ovaj deo grada izgledao lepše. Posebno sam ponosan na naše građevinske inženjere jer su pojedine metode u izgradnji primenjene prvi put u Evropi, što pokazuje da imamo kvalitetne ljude koji do sada nisu imali mogućnost da pokažu svoje znanje. U Beogradu nikada više gradilišta nije bilo nego u ovom trenutku, što je dokaz da smo na pravom putu - naglasio je Siniša Mali.

Vrednost ulaganja u ovoj hotel je oko sedamdeset miliona evra, a rok za završetak radova je maj 2018. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...