Tenderi za Brankov most i izgradnju šina za Most na Adi

20.09.2016. | Tanjug

Tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju Brankovog mosta biće raspisan 1. oktobra, a tender za izgradnju tramvajske pruge preko Mosta na Adi biće raspisan 15. oktobra, najavio je danas (20.09.2016) gradonačelink Beograda Siniša Mali.

- Rekonstrukcija tog dela Brankovog mosta po postojećem planu krenuće na proleće, kako bi on konačno bio u potpunosti funkcionalan - rekao je Mali nakon sastanka sa glavnim urbanistom Milutinom Folićem i direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislavom Popovićem

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izgradnjom tramvajske pruge preko Mosta na Adi biće povezana čukarička i novobeogradska obala, napomenuo je gradonačelink.

U saospštenju Gradske uprave, navodi se i da je Mali istakao je da je ova gradska vlast zatekla četiri projekta koji se sprovode, a da ih trenutno ima 61 u vrednosti od četiri milijarde i 454 miliona dinara. Za njih su već zaključeni ugovori, a ukupna vrednost projekata po planu direkcije za ovu godinu je skoro 13 milijardi dinara.

- Zajedno smo prošli kroz sve projekte jer je veoma važno da ne kasnimo ni sa čim što smo obećali građanima Beograda. Projekat pripreme za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 ide previđenim tokom, projekat izgradnje tramvajskih šina preko Mosta na Adi takođe, kao i projekat izgradnje tunela koji će povezivati Dunavsku i Savsku padinu - naveo je Mali. To su projekti koji će potpuno promeniti lice prestonice i koji najzad počinju da se realizuju, istakao je gradonačelnik.

On je napomenuo da će tender za projektovanje i izvođenje radova u Nušićevoj ulici biti raspisan 30. septembra, nakon čega će ova ulica biti popločena kamenom i na taj način povezana sa Čumićevim sokačetom.

Takođe, tenderi za projektovanje za Trg republike i za Bezistan biće raspisani do kraja ovog meseca.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...