Na Zlatiboru počela gradnja Omladinskog kulturnog centra

20.09.2016. | N. Kovačević | Danas

Postavljanjem kamena temeljca počela je gradnja višenamenskog objekta na Zlatiboru. Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, zajedno sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i njegovim pomoćnikom Arsenom Đurićem, označio je početak gradnje Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru.

- Zlatbor je lider u planinskom turizmu, jer trećina turista koji posećuju naše planinske centre dolazi na Zlatibor. Verujem da ćemo izgradnjom ovog objekta povećati ukupan broj i domaćih i inostranih gostiju na Zlatiboru - istakao je Ljajić.

Izgradnja objekta, koji će biti u blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor koštaće 130 miliona dinara, od kojih je to ministarstvo u ovoj godini obezedilo 20 miliona, a još toliki iznos obezbediće naredne godine. Ostatak novca obezbedila je opština Čajetina.

- Prva faza gradnje, čija je vrednost 53 miliona dinara, biće završena 31. decembra ove godine, a kompletan objekat bi trebalo da bude završen 1.septembra 2017. godine - poručio je ministar Ljajić.

Višenamsnski objekat, od oko 2.000 kvadratnih metara, imaće pozorišno-bioskopsku salu sa 225 mesta, galeriju, bilbioteku, nekoliko manjih sala, kao i više kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina i, kako je to istakao Milan Stamatović - biće dostupan i osobama sa invaliditetom.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...
Snezana 07.07.2021.
Moje postovanje. Imam kucu kominovanu naboj...