Na Zlatiboru počela gradnja Omladinskog kulturnog centra

20.09.2016. | N. Kovačević | Danas

Postavljanjem kamena temeljca počela je gradnja višenamenskog objekta na Zlatiboru. Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, zajedno sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i njegovim pomoćnikom Arsenom Đurićem, označio je početak gradnje Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru.

- Zlatbor je lider u planinskom turizmu, jer trećina turista koji posećuju naše planinske centre dolazi na Zlatibor. Verujem da ćemo izgradnjom ovog objekta povećati ukupan broj i domaćih i inostranih gostiju na Zlatiboru - istakao je Ljajić.

Izgradnja objekta, koji će biti u blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor koštaće 130 miliona dinara, od kojih je to ministarstvo u ovoj godini obezedilo 20 miliona, a još toliki iznos obezbediće naredne godine. Ostatak novca obezbedila je opština Čajetina.

- Prva faza gradnje, čija je vrednost 53 miliona dinara, biće završena 31. decembra ove godine, a kompletan objekat bi trebalo da bude završen 1.septembra 2017. godine - poručio je ministar Ljajić.

Višenamsnski objekat, od oko 2.000 kvadratnih metara, imaće pozorišno-bioskopsku salu sa 225 mesta, galeriju, bilbioteku, nekoliko manjih sala, kao i više kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina i, kako je to istakao Milan Stamatović - biće dostupan i osobama sa invaliditetom.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...