INFONET-468X60-BANNER

Dogovoren ugovor za novi auto-put Surčin-Obrenovac

12.09.2016. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su dogovoreni detalji ugovora o finansiranju izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac i očekuje da će do kraja godine biti potpisan ugovor.

Mihajlović je na marginama trilateralnog sastanka Kine, Mađarske i Srbije, koji je održan u petak (09.09.2016) razgovarala sa zamenikom direktora direkcije za koncesione kredite kineske Eksim banke Gao Ningom o finansiranju radova na izgradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, saopšteno je iz Kabineta potpredsenice vlade.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Dogovorili smo detalje i imamo saglasnost našeg Ministarstva finansija. Zato očekujem da ugovor o finansiranju za gradnju novog auto-puta Surčin-Obrenovac potpišemo na samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, koji će biti održan do kraja godine. I da već početkom 2017. godine krenu radovi na kojima će učestvovati i naše kompanije - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je u junu tokom poste predsednika NR Kine Si Đinpinga potpisala komericjalni ugovor o projektovanju i izgradnji ove deonice vredan 233,69 miliona dolara sa kineskom kompanijom China Communication Construction Company.

Na samitu u Rigi se očekuje da bude potpisan i komercijalni ugovor za modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta, što je bila jedna od glavnih tema sastanka trilateralne komisije održane u petak u Beogradu.

Novi auto-put od Surčina do Obrenovca biće dug 17,6 kilometara, a njegov sastavni deo je i novi most preko Save dužine 1.800 metara. Učešće domaćih firmi u ovom projektu je 49 odsto. Novi auto-put spojiće Beograd sa Koridorom 11 i znatno će skratiti put do Čačka.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;