Dogovoren ugovor za novi auto-put Surčin-Obrenovac

12.09.2016. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su dogovoreni detalji ugovora o finansiranju izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac i očekuje da će do kraja godine biti potpisan ugovor.

Mihajlović je na marginama trilateralnog sastanka Kine, Mađarske i Srbije, koji je održan u petak (09.09.2016) razgovarala sa zamenikom direktora direkcije za koncesione kredite kineske Eksim banke Gao Ningom o finansiranju radova na izgradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, saopšteno je iz Kabineta potpredsenice vlade.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Dogovorili smo detalje i imamo saglasnost našeg Ministarstva finansija. Zato očekujem da ugovor o finansiranju za gradnju novog auto-puta Surčin-Obrenovac potpišemo na samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, koji će biti održan do kraja godine. I da već početkom 2017. godine krenu radovi na kojima će učestvovati i naše kompanije - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je u junu tokom poste predsednika NR Kine Si Đinpinga potpisala komericjalni ugovor o projektovanju i izgradnji ove deonice vredan 233,69 miliona dolara sa kineskom kompanijom China Communication Construction Company.

Na samitu u Rigi se očekuje da bude potpisan i komercijalni ugovor za modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta, što je bila jedna od glavnih tema sastanka trilateralne komisije održane u petak u Beogradu.

Novi auto-put od Surčina do Obrenovca biće dug 17,6 kilometara, a njegov sastavni deo je i novi most preko Save dužine 1.800 metara. Učešće domaćih firmi u ovom projektu je 49 odsto. Novi auto-put spojiće Beograd sa Koridorom 11 i znatno će skratiti put do Čačka.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...