Ispituju zemljište za "Ada mall"

25.08.2016. | J.Novaković Novosti

Radnici Saobraćajnog instituta CIP započeli su radove na gradilištu kod savskog jezera. Izgradnja novog tržnog centra trebalo bi da počne krajem godine.

Ograđeno zemljište zaraslo u korov u Radničkoj ulici, preko puta glavnog ulaza na Adu Ciganliju, pretvoreno je u gradilište. Prostor budućeg tržnog centra „Ada mall" zaposeli su stručnjaci iz Saobraćajnog instituta CIP d.o.o. Beograd, koji, prema nezvaničnim informacijama, ispituju sastav zemljišta, posle čega će biti postavljen temelj za „kupoholičarski kutak".

Reporteri Novosti na ovoj adresi su zatekli desetak radnika okruženih visokim razgranatim stablima usred ove parcele.

Zadatak je da se uzmu uzorci zemlje i analizira njen sastav. Na ovaj način inženjeri će ispitati teren za kolege koje budu postavljale temelj objekta. Tako će građevinari znati koliko duboko smeju da idu u nepredvidljivo zemljino jezgro, odnosno do koje dubine mogu bezbedno da kopaju.

- Radimo na izradi projekta, a kamen temeljac bi trebalo da bude postavljen do kraja godine - saopštili su iz preduzeća GTC Srbija, ogranka inostrane firme GTC koja je investitor ovog objekta.

Prema nezvaničnim informacijama, pomenuti tržni centar otvoriće vrata za posetioce tokom jeseni 2018. U objektu će se zaposliti nekoliko stotina ljudi u oko 100 lokala, među kojima će biti butici, restorani, kafići... Šoping mol će imati četiri sprata, oko 1.000 parking-mesta i prostiraće se na 32.000 kvadratnih metara. Navodno, kompanija GTC će uložiti u njega 92 miliona evra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...