INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ispituju zemljište za "Ada mall"

25.08.2016. | J.Novaković | Novosti

Radnici Saobraćajnog instituta CIP započeli su radove na gradilištu kod savskog jezera. Izgradnja novog tržnog centra trebalo bi da počne krajem godine.

Ograđeno zemljište zaraslo u korov u Radničkoj ulici, preko puta glavnog ulaza na Adu Ciganliju, pretvoreno je u gradilište. Prostor budućeg tržnog centra „Ada mall" zaposeli su stručnjaci iz Saobraćajnog instituta CIP d.o.o. Beograd, koji, prema nezvaničnim informacijama, ispituju sastav zemljišta, posle čega će biti postavljen temelj za „kupoholičarski kutak".

Reporteri Novosti na ovoj adresi su zatekli desetak radnika okruženih visokim razgranatim stablima usred ove parcele.

Zadatak je da se uzmu uzorci zemlje i analizira njen sastav. Na ovaj način inženjeri će ispitati teren za kolege koje budu postavljale temelj objekta. Tako će građevinari znati koliko duboko smeju da idu u nepredvidljivo zemljino jezgro, odnosno do koje dubine mogu bezbedno da kopaju.

- Radimo na izradi projekta, a kamen temeljac bi trebalo da bude postavljen do kraja godine - saopštili su iz preduzeća GTC Srbija, ogranka inostrane firme GTC koja je investitor ovog objekta.

Prema nezvaničnim informacijama, pomenuti tržni centar otvoriće vrata za posetioce tokom jeseni 2018. U objektu će se zaposliti nekoliko stotina ljudi u oko 100 lokala, među kojima će biti butici, restorani, kafići... Šoping mol će imati četiri sprata, oko 1.000 parking-mesta i prostiraće se na 32.000 kvadratnih metara. Navodno, kompanija GTC će uložiti u njega 92 miliona evra.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;