Novi Beograd: Prvo čišćenje pa asfaltiranje

18.08.2016. | N. V. | Novosti

Intenzivirani radovi od Tošinog bunara do Ulice Đorđa Stanojevića. Španci dobili posao, a na terenu su trenutno domaći podizvođači.

Nedostajuća karika Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, deonica severnog pristupa Mostu na Adi, od Tošinog bunara do Đorđa Stanojevića, polako napreduje. Španci su dobili posao, ali su na terenu trenutno domaći podizvođači. Pripremaju teren za izlivanje asfalta, koji će do Omladinskih brigada biti urađen sledećeg meseca.
 
Na gradilištu građevinci razvlače pesak i trasiraju novu rutu. Predstoji postavljanje podzemnih instalacija, a potom izlivanje kolovoznog zastora. U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju kažu da se radovi na severnim pristupima odvijaju predviđenom dinamikom.

- Izvođač je počeo raščišćavanje terena, uklanjanjem betonskih ploča, komunalnog otpada i izradom šipova za konstrukcije - objašnjavaju u Direkciji. - Na dubinama od 23 metra biće 28 armirano betonskih šipova, prečnika 1,5 metara za središnu šinsku konstrukciju, kao i tri od 24 šipa za jednu drumsku konstrukciju. Rade se naglavne grede na izvedenim šipovima, a posla ima i oko izmeštanja cevovoda u zoni Ulice Đorđa Stanojevića i izrade vodovodnih šahtova za taj cevovod.

Izgradnja preostale deonice severnih pristupa Mostu na Adi, odnosno dva kilometra duge deonice UMP između Ulice Đorđa Stanojevića i Tošinog bunara zvanično je počela u aprilu. Uvođenjem španske firme "Rubau" na gradilište počeo je da teče rok za izvođenje od 365 dana, a čitav posao kreditira Evropska investiciona banka i vredan je 13,5 miliona evra.

PRODUŽIĆE VIJADUKT ZA 400 METARA

Nova saobraćajnica uključuje izgradnju i tri četvorokrake raskrsnice, dve rampe i četiri izlivno-ulivna priključka. Novoizgrađena deonica samo se delimično nastavlja na stubovima, pošto podrazumeva samo jedno denivelisano ukrštanje, dok će ostale raskrsnice biti klasične, četvorokrake u nivou. Tako će se postojeći vijadukt produžiti još oko 400 metara, trasom iznad Ulice Đorđa Stanojevića, nakon čega se konstrukcija spušta na zemlju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...