Fontanu na Slaviji gradiće naše privatne firme ali i Mađari

03.08.2016. | Mateja Beljan | Blic

Na tender za unosan posao za izgradnju fontane na Trgu Slavija javila su se četiri ponuđača (jedna ponuda je ocenjena kao neprihvatljiva), a ugovor za izgradnju dodeljen je firmama BMD BAU i A.S.A. Eko iz Beograda, kojima će podizvođač biti mađarski Ganz Hydro Kft. Oni su ponudili najnižu cenu od oko 182,1 miliona dinara. Na ovu sumu treba dodati oko 36,4 miliona na ime PDV-a, pa će se konačni ceh kretati oko 218,5 miliona.

Zanimljivo je da je gradsko preduzeće Beograd put na čelu druge grupe ponuđača izgubilo bitku na tenderu, jer je njihova ponuđena cena bila najveća, oko 229,7 miliona dinara.

Radovi na izgradnji fontane trajaće 155 dana, a mogli bi da počnu na jesen, kako je ranije najavio gradski menadžer Goran Vesić. Pošto je tender za izgradnju saobraćajnica na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja propao, fontana će se raditi bez ikakve obustave saobraćaja. To znači da će ona biti gotova, kada se naredne godine, na proleće ili u leto, bude radila rekonstrukciji trga.

Osim radova na fontani i rekonstrukciji saobraćajnica, predviđeno je i kompletno sređivanje vodovodne i kanalizacione mreže na Trgu Slavija, a ovaj posao prošle nedelje dobila je slovenačka firma Kostak, komunalno ingradbeno podjetje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...