INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Produženi radovi na obilaznici oko Petrijeva u Smederevu

26.07.2016. | eKapija

Radovi na obilaznici oko Petrijeva neće biti gotovi u planiranom roku. Zbog problema u toku izvođenja radova, dinamika radova je izmenjena pa će, najverovatnije radovi na kružnom toku trajati još dve nedelje. Radovi na kružnom toku na raskrsnici kod Petrijeva umesto 30, najverovatnije će trajati 45 dana, navedeno je na internet prezentaciji Grada Smedereva.

Novu raskrsnicu, koja će sada biti daleko bezbednija, jer će se saobraćaj odvijati kroz kružni tok, Smederevo će dobiti početkom avgusta. Rekonstrukciju raskrsnice koja je godinama bula 'crna tačka' sprovodi Preduzeće za puteve Beograd.

- Zbog problema tokom izvođenja, dinamika radova će biti nešto drugačija, pa će trajati ukupno 45 dana. Grad učestvuje skromnim sredstvima, a Ministarstvo građevine je odvojilo oko 20 miliona dinara, na čemu sam im veoma zahvalna. Dugo smo tražili taj novac, reč je o mestu koje važi za crnu tačku, a ovim ćemo nesumnjivo, značajno podići nivo bezbednosti naših učesnika u saobraćaju. Posebnu zahvalnost dugujem i građanima koji su nam za ove potrebe poklonili državi zemlju. Naši sugrađani, koji zaslužuju da ih pomenem, Goran Savić i Dejan Petković, prošle godine su potpisali eksproprijaciju u korist države bez nadoknade. To je lep, pažnje vredan i čini mi se, danas ne baš tako čest gest - kaže dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva.

Lokalna samouprava i po okončanju radova zahvaljujući kojima će kritična raskrsnica postati uređeniji i bolje obezbeđen kružni tok, nastavlja aktivnosti na ovom planu i gradonačelnica najavljuje da će nastojati da se u skorije vreme pokrene i izgradnja kružnog toka na potezu Smederevo - Kolari.

 

Komentari: 1

Dragoljub 22.08.2016 17.10.02

Mene zanima da li je moguce, cak i u ovoj nasoj "drzavi", da je potrebno oko 2 i po meseca??? da se uradi jedan obican kruzni tok? Da se rok probije ne 15 nego 45 dana?

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;