IZOLACIJA-468X60-BANNER

U Novoj Gajdobri nova ulaganja

25.07.2016. | Lj. M. | Dnevnik

Ministarstvo privrede Vlade Srbije raspisalo je javni poziv za podnošenje ponuda za izgradnju saobraćajnica, pešačkih staza, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja u radnoj zoni u Novoj Gajdobri u Bačkoj Palanci. Naručilac radova je opština, a mogu se javiti firme koje se bave građevinarstvom, izgradnjom pešačkih staza i cevovoda za vodu i kanalizaciju. Reč je o drugoj fazi opremanja radne zone u Novoj Gajdobri – izgradnji trotoara – pešačkih staza, a kriterijum je najniža ponuđena cena. Poziv je otvoren do 3. avgusta.

Treba podsetiti na to da je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine juna prošle godine saopštila da su predstavnicima šest lokalnih samouprava iz Vojvodine uručeni ugovori vredni ukupno 200 miliona dinara za projekte kojima se unapređuju uslovi za privlačenje investicija, razvoj malih i srednjih preduzeća i zapošljavanje. Među onima koji su tada na konkursu, barem na papiru, dobili novac, bio je i glavni projekat izgradnje saobraćajnice, pešačkih staza, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja u zoni u Novoj Gajdobri. Međutim, pred kraj godine Uprava za kapitalna ulaganja odlučila je da raskine ugovor kojim je odobrila novac za glavni projekat jer joj, kako je tvrdila, nije na vreme dostavljena potrebna dokumentacija.

Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac prozivao je Direkciju za izgradnju opštine da je svojom opstrukcijom doprinela propasti ugovorenog ulaganja u pomenutu industrijsku zonu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;