INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja autobuskih terminusa na Novom Beogradu

06.07.2016. | Beobuild

Sa prvim danima jula krenula je izgradnja već najavljenih autobuskih terminusa na Novom Beogradu. Prema planu reorganizacije linija gradskog prevoza priprema se izmeštanje terminusa za veliki broj linija koje trenutno završavaju u centru grada. Tu se pre svega misli na linije prevoza koje terminišu na Trgu republike, ali i na pojedine linije minibusa i buduće linije elektrobuseva. Radi se o dva terminusa, jednom u okviru razdelnog ostrva u Ulici Vladimira Popovića, dok bi se drugi nalazio prekoputa „Skejtparka“ kod Brankovog mosta. Terminusi će biti građeni sukcesivno, gde ce prvo biti izgrađen onaj u Ulici Vladimira Popovića da bi nakon toga krenula gradnja terminusa na Ušću.

Stajalište i okretnica u bloku 20 imaće prilaz iz Ulice Milentija Popovića, internom saobraćajnicom pored hotela Hajat, dok se kao alternativni pravac ostavlja veza terminusa sa Zemunskim putem. U okviru prostora koji se prostire na preko 4.200 kvadrata planiran je odvojen deo za objekte otpravnika, toalete i ostale funkcije neophodne za rad terminusa. Terminus kod Brankovog mosta biće izgrađena uz desnu ivicu saobraćajnice, a vozila će mu pristupati iz Bulevara Nikole Tesle. Nakon toga, autobus će nastavljati ispod Brankovog mosta prema Sajmištu, do uključenja na most u pravcu ka centru.

Rok za završetak svih radova je 150 dana, dok je planirani početak korišćenja ovih okretnica početak naredne godine. Radove izvodi AR Gradnja, a ukupna vrednost posla se procenjuje na 35 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;