IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

"Beograd na vodi" dobija konkurenciju preko puta

30.06.2016. | B92

Područje Bloka 18, koje se nalazi preko puta „Beograda na vodi“, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda. Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, prema kojem će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati taj deo grada.

- Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere u prostoru, tj. šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradnje i tržišnim proverama - rekao je za Beoinfo glavni urbanista Milutin Folić.

Aktualizacija predmetnog rešenja „blokova u meri urbane modelacije“ i tempa ostvarljivosti iskazani su prvonagrađenim rešenjem, naveo je Folić. Ostali aspekti ovog rešenja, kao i fragmenti nagrađenih i otkupljenih radova, postaju osnova za naredne korake razrade u delu ili pak kao reperi mogućeg ili korektivnog, rekao je glavni urbanista.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;