Nova zgrada RTV za tri godine

23.06.2016. | RTV

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović u svom ekspozeu kao jedan od prioriteta, najavio je izgradnju nove zgrade „Radio-televizije Vojvodine“. Neki od preduslova za to već su ostvareni, a procenjuje se da bi sve moglo da bude gotovo za tri godine.

Za novu zgradu „Radio-televizije Vojvodine“ postoji idejno rešenje. Urađena je projektno-tehnička dokumentacija, dobijeni su lokacijski uslovi, a urađen je i detaljni urbanistički projekat, u skladu sa detaljnim urbanističkim planom.

- „Radio-televizija Vojvodine“ je uradila i projekte uklanjanja srušenih objekata, a za to je potrebno dobiti dozvole i saglasnost. Potom sledi dobijanje građevinske dozvole, čime bi počeo investicioni proces, uz zatvaranje finansijske konstrukcije i raspisavanje javnih nabavki, za početak izgradnje - kaže Jovan Bačić, direktor PJ Tehnika i tehnologija.

Nova zgrada i televizije i radija našla bi se na mestu stare, uništene u NATO bombardovanju.

Kamen temeljac za dom „Televizije Novi Sad“, na Mišeluku, postavljen je na današnji dan 1973. godine, a poslednji deo kompleksa od preko 23.000 metara kvadratnih useljen je 1996. Od 1999. godine Televizija je u zgradi NIS-a.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...