INFONET-468X60-BANNER

U Zaklopači uništeni putevi

14.06.2016. | N.Vukić | Novosti

Putari imaju pune ruke posla otkako su počeli radovi na izgradnji nove naplatne stanice u Vrčinu. Ali ne samo na ovom gradilištu, već i u ulicama gročanskih naselja, koje su počele da popuštaju pod teretom kamiona i šlepera. Kako bi stigli do gradilišta, teretnjaci koje koriste izvođači radova na naplatnoj rampi, saobraćaju lokalnim putevima čija konstrucija nije predviđena za tu namenu, te su se otvorila velika oštećenja na kolovozu.

Žitelji naselja Zaklopača u Grockoj i do sada su bili nezadovoljni lokalnim putem. Najviše zbog njegove širine, ali i što nije obnavljan godinama, a sada se žale i da je put potpuno uništen.

- U ulicama Maršala Tita i JNA od puta je praktično na jednom delu napravljeno oranje - kaže Slobodan Sapundžić iz Zaklopače. - Na kolovozu su velika oštećenja i zbog toga je otežan saobraćaj. Vozila dodatno usporava uzak kolovoz, pa velika teretna vozila i autobusi ne mogu normalno da prolaze i da se mimoilaze. Često su primorani da se penju i točkovima prelaze po trotoarima i zemljanim bankinama.

Meštani dodaju da su poslednjih dana ekipe putara počele obnovu kolovoza, ali su nezadovoljni jer se radi samo trenutna sanacija, kako bi put ponovo mogli nesmetano da koriste teretnjaci.

Oni smatraju da je neophodno da se put kompletno rekonstruiše i da se preprojektuje. To je, kažu, potrebno i zbog vozila javnog gradskog prevoza, kako bi im se konačno olakšao prolazak i mimoilaženje, ali i zbog sve veće frekvencije vozila na ovom potezu, i potencijalnog opterećenja na ovom pravcu kada bude izgrađena nova naplatna rampa.

Izgradnja naplatne stanice Vrčin počela je 24. marta, a ugovoreni rok za završetak radova je 15. oktobar ove godine. Radove izvodi grupa ponuđača koju čine Štrabag, Vojvodinaput i PZP Zaječar. Projektom izgradnje, planirano je da kompleks čeone naplatne stanice bude lociran južno od postojeće petlje Vrčin. Biće izgrađena denivelisana petlja kojom se ostvaruje ukrštaj dva značajna putna pravca, obilaznice oko Beograda i auto-puta E75.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;