INFONET-468X60-BANNER

Zaustaviti nezakonitu gradnju u Rajićevoj

10.06.2016. | Tanjug

Mreža za restituciju osudila je izgradnju objekta u Rajićevoj ulici, zaklonjenu šatorom, na zemljištu koje je u postupku restitucije. Smatraju da je reč o zloupotrebi Zakona o ozakonjenju.

Koordinator Mreže Mile Antić rekao je na konferenciji za novinare da se to radi u centralnoj gradskoj zoni, koja je proglašena kulturnim dobrom od izuzetnog značaja za Srbiju.

- Ta izgradnja je sa neskrivenim ciljem da se zloupotrebom Zakona o ozakonjenju, (koji smo kritikovali od samog početka), prigrabi profit i uzurpira i faktički ukrade zemljište koje je delimično već privatno, jer je deo vraćen porodici Belić, da se uzurpira državna svojina i pokuša da se predupredi vraćanje preostalog zemljišta porodici Veljković i drugim naslednicima koji taj plac potražuju - rekao je Antić.

Ističe činjenicu da je na tom prostoru „nikao“ objekat od čvrstog materijala, sagrađen pre nekoliko dana, dok je iznad njega napravljen šator, te zahteva reakciju nadležnih državnih organa.

Kako kaže, gradnja u Rajićevoj je simbol onoga što je trebalo da spreči Zakon o ozakonjenju, jer se zida bez prava na zemljište, bez građevinskih dozvola, sa neskivenim ciljem da se zloupotrebom Zakona o ozakonjenju dobije još i nagrada, time što „graditelji“ postaju vlasnici i bogate se.

- Njima nije smetalo da u toj istoj Rajićevoj, bez obzira što je Ustavni sud utvrdio da je bila krađa dve ulice - dela ulice Cara Uroša i Rajićeve, to zemljište poklone, a sada se tobože bune zbog toga što neko pravi katastrofalne zakone o ozakonjenju, ili zakone vezane za Beograd na vodi - rekao je Antić.

Predsednik Udruženja građana za povraćaj oduzete imovine Beograd Bogdan Veljković i naslednik sporne parcele rekao je da 26 godina traje istorijat „bezakonja u Rajićevoj“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;