INFONET-468X60-BANNER

Koridori pri kraju - još 90km auto-puta

10.06.2016. | B92

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da su projekti u putnoj infrastruktri koji se realizuju i pripremaju vredni oko 5,5 milijardi evra. Takođe je najavila da će ove godine biti završeno još 90 km auto-puta.

- Trenutna vrednost naših projekata u putnoj infrastrukturi je 3,2 milijarde evra, a pripremamo i nove projekte i to je još dve do dve i po milijarde evra - rekla je Mihajlovićeva, koja je otvorila drugi „Srpski kongres putara“, koji je okupio više od 300 domaćih i stranih učesnika.

Mihajlovićeva je kazala da je među novim projektima i gradnja auto-puta Niš-Merdare.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Prvi kongres je bio pre dve godine i tada je bilo puno skeptika kada sam govorila, ali ponosna sam na to što smo ispunili sve što smo obećli u prethodne dve godine jer to može da se vidim golim okom - naglasila je Mihajlovićeva istučući da je ponosna na putare.

Mihajlovićeva je naglasila da je u prethodne dve godine izgrađeno 170 km auto-puta i najavila da će ove godine biti završeno 90 km auto-puta, kao i da u 2016. mora da bude rehabilitovano oko 200 km puteva u Srbiji.

- Ključ uspeha je dobra saradnja i timski rad, a infrastruktura je postala prioritet Vlade Srbije. Putari i građevinci su bili veoma vredni - naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da u narednom periodu predstoji ulaganje u naše projektantske kuće CIP i Institut za puteve. Novinarima je rekla da se privodi kraju gradnja Koridora 10 i auto-puta na trasi Koridora 11.

- Veoma sam ponosna na sve firme u našoj građevinskoj i putarskoj industriji - dodala je Mihajlovićeva.

Ministarka je istakla da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti kvalitetu izvedenih radova, jer se u prethodnih desetak godina malo vodilo računa o tome.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;