INFONET-468X60-BANNER

Tender za novu autobusku stanicu u Beogradu

31.05.2016. | M. B. | Tanjug

„Direkcija za građevinsko zemljište“ raspisala je javnu nabavku za projektovanje i izgradnju aneksa buduće autobuske stanice na Novom Beogradu. Do izgradnje cele stanice, ovaj aneks koristiće se kao privremena autobuska stanica „Laste“.

Funkcija aneksa u budućnosti biće povezivanje velike autobuske i železničke stanice na Novom Beogradu i on će morati vizuelno da se uklopi u čitav kompleks prema idejnom rešenju Vladimira i Milana Lojanice.

Aneks se nalazi u Bloku 43 ispod pristupnih saobraćajnica mostu na Adi. U ovoj fazi izgradiće se privremena stanična zgrada, nova ulica i parking. Javnom nabavkom obuhvaćena je tehnička dokumentacija za sve ove objekte. Takođe, nabavka se odnosi i na izgradnju stanične zgrade, dok će izgradnja nove ulice i parkinga biti predmet druge javne nabavke.

Objekat će imati poslovni deo (prodaja karata, službene prostorije, kancelarije) i komercijalni deo (ugostiteljstvo, trgovina i zabava). To je prizemna zgrada do 1.400 metara kvadratnih površine, koja se u kasnijim fazama može povezati sa budućom autobuskom i železničkom stanicom. Imaće tri celine.

Za prvu celinu predviđena je uglavnom prozračna fasada i to će biti hol sa čekaonicom, kafeom, restoranom i lokalom za trafiku. Druga celina biće administrativni deo, a treća prostor za garderobne ormariće. Iz tog trećeg dela ulaziće se i u toalete za korisnike.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;