Izgradnja budućnosti

05.05.2016. | M. A. K. | Novosti

Ovogodišnja „Beogradska internacionalna nedelja arhitekture“ (BINA), koja će svečano biti otvorena večeras (5. maj) u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, nosi naziv „Budućnost je sada“.

Do 28. maja, kroz izložbe, predavanja, seminare, razmatraće se bliska budućnost arhitekture, upotreba novih tehnologija... Reč je o dvogodišnjem projektu koji okuplja muzeje, festivale i organizacije, sa idejom da se sagleda budućnost arhitekture iz perspektive autora do 40 godina života, onih koji će tu budućnost promišljati, projektovati i graditi. Poseban deo programa BINA čini međunarodna izložba „Energetske tačke Beograda“ (KCB) i predavanja „Arhitektura posle budućnosti“, Ane Jeinić (Austrija) i „Predstavljanje nasleđa u budućnosti“, Sonje Jankov.

Tokom tri nedelje programa, u KCB će biti predstavljene i izložbe „Stambena arhitektura – Studio Dva arhitekta“ (Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, Hrvatska) i „Godišnje nagrade za arhitekturu – Arhitektonski i urbanistički konkursi 2015“, kao i postavka fotografija Željka Mandića. U Galeriji RTS biće otvorena Međunarodna izložba savremenog stanovanja, a u Galerija FLU studentska izložba eksperimentalnih prostornih konstrukcija, Tehničkog univerziteta iz Graca.

O aktuelnim problemima arhitektonske profesije govoriće Spasoje Krunić, Ivan Kucina, Tatjana Stratimirović, Ivana Azanjac Vingam, Dominiko Blažević, Milan Đurić, Milica Lopičić i drugi.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...