Mačvanska Mitrovica dobija novu školu

22.04.2016. |

Počela je izgradnja nove škole u Mačvanskoj Mitrovici. Ona će zameniti stari objekat napravljen od azbesta, zbog koga su roditelji u više navrata protestovali.

U novu školu deca iz Mačvanske Mitrovice ući će početkom jeseni iduće godine, istaknuto je na početku radova u prvoj fazi izgradnje, a uporedo  sa time, počelo je i rušenje starog objekta.

Odstranjena je stolarija, a nakon toga se pristupilo skidanju krovne strukture. Rušenje bi trebalo da bude završeno tokom naredne nedelje. Roditelji učenika kažu da sada konačno neće morati da brinu za bezbednost svoje dece.

Nova škola biće površine od 1.878 kvadratnih metara i planirano je da je pohađa između 500 i 600 učenika. Imaće 16 učioniica, šest u prizemlju i deset na spratu, kancelarije administracije, kabinete i kuhinju koju nemaju druge škole sa teritorije grada.

Učionice u staroj školi se za sada neće rušiti, kako bi se nastava odvijala neometano. Po završetku prve faze škola se seli u nove prostorije, a zatim će uslediti rušenje ostatka škole.

Do sada je Grad Sremska Mitrovica izdvojio 80 miliona dinara za početak radova, a u narednom periodu će sem lokalnog, aplicirati za sredstva za ovu namenu i na drugim nivoima.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...