GTC House nagrađena prstižnim GOLD LEED sertifikatom

21.04.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Kompaniji GTC uručen je GOLD LEED sertifikat za GTC House, koja je postala i prva poslovna zgrada u Beogradu nagrađena ovim prestižnim sertifikatom. Priznanje, dodeljeno u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje, u prisustvu poslovnih partnera i medija, kompaniji GTC uručio je Roman Klott, predstavnik člana „Saveta zelene gradnje Srbije“.


Generalni direktor „GTC Srbija“, Peđa Petronijević i Roman Klott, član „Saveta zelene gradnje“

Generalni direktor „GTC Srbija“ Peđa Petronijević zahvalio se poslovnim partnerima na podršci u nastojanjima kompanije GTC da koncept održivog razvoja uvede u što više projekata u Beogradu i Srbiji.

- Savremeni čovek, najveći deo svog dana provede na radnom mestu i ono kao takvo u velikoj meri utiče na njegovu efikasnost. Takođe, i sami objekti moraju da budu uklopljeni u sredinu u kojoj se nalaze, pretežno izgrađeni od materijala iz okoline, sa minimalnim utroškom prirodnih resursa – rekao je Petronijević.

Petronijević je istakao da će i novi GTC projekti, GTC Fortyone, čija se druga faza završava, kao i nedavno najavljeni Ada Shopping mall takođe biti LEED sertifikovani.

GTC House je poslovna zgrada Klase A izuzetnog i jedinstvenog arhitektonskog dizajna. Moderna zgrada sa 13.000m² kancelarijskog prostora potpuno je opremljena savremenom, sofisticiranom tehnologijom. Locirana je na uglu Bulevara Zorana Đinđića i ulice Španskih boraca, u samom centru poslovne zone na Novom Beogradu, najpogodnijoj i najtraženijoj lokaciji za korporacije i strane kompanije.

Prilikom sertifikacije ocenjivala se: ophođenje prema životnom okruženju, efikasnost pri potrošnji vode i energije, zagađenje vazduha, materijali i sirovine u upotrebi, kvalitet unutrašnjeg okruženja, lokacija i povezanost, inovativnost i saglasnost sa regionalnim prioritetima. Ispunjenjem svih ovih kriterijuma zelene gradnje GTC House dokazala je kvalitet i svrstala se među najprestižnije poslovne prostore ovog tipa.

O USGBC

USGBC (US Green Building Council) je neprofitna organizacija lidera iz svih sektora građevinske industrije, nastala 1993. godine, koja sada broji preko dvadeset hiljada članova. Ovaj savet promoviše i omogućava ekonomsku i ekološku održivost, informišući i usmeravajući zajednicu ka zelenoj gradnji. U te svrhe formulisao je LEED standard, skraćeno od Leadership in Energy and Environmental Design, koji definiše propise za gradnju održivu sa aspekta potrošnje energije i prirodnih resursa, društvene odgovornosti i profita.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...