GTC House nagrađena prstižnim GOLD LEED sertifikatom

21.04.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Kompaniji GTC uručen je GOLD LEED sertifikat za GTC House, koja je postala i prva poslovna zgrada u Beogradu nagrađena ovim prestižnim sertifikatom. Priznanje, dodeljeno u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje, u prisustvu poslovnih partnera i medija, kompaniji GTC uručio je Roman Klott, predstavnik člana „Saveta zelene gradnje Srbije“.


Generalni direktor „GTC Srbija“, Peđa Petronijević i Roman Klott, član „Saveta zelene gradnje“

Generalni direktor „GTC Srbija“ Peđa Petronijević zahvalio se poslovnim partnerima na podršci u nastojanjima kompanije GTC da koncept održivog razvoja uvede u što više projekata u Beogradu i Srbiji.

- Savremeni čovek, najveći deo svog dana provede na radnom mestu i ono kao takvo u velikoj meri utiče na njegovu efikasnost. Takođe, i sami objekti moraju da budu uklopljeni u sredinu u kojoj se nalaze, pretežno izgrađeni od materijala iz okoline, sa minimalnim utroškom prirodnih resursa – rekao je Petronijević.

Petronijević je istakao da će i novi GTC projekti, GTC Fortyone, čija se druga faza završava, kao i nedavno najavljeni Ada Shopping mall takođe biti LEED sertifikovani.

GTC House je poslovna zgrada Klase A izuzetnog i jedinstvenog arhitektonskog dizajna. Moderna zgrada sa 13.000m² kancelarijskog prostora potpuno je opremljena savremenom, sofisticiranom tehnologijom. Locirana je na uglu Bulevara Zorana Đinđića i ulice Španskih boraca, u samom centru poslovne zone na Novom Beogradu, najpogodnijoj i najtraženijoj lokaciji za korporacije i strane kompanije.

Prilikom sertifikacije ocenjivala se: ophođenje prema životnom okruženju, efikasnost pri potrošnji vode i energije, zagađenje vazduha, materijali i sirovine u upotrebi, kvalitet unutrašnjeg okruženja, lokacija i povezanost, inovativnost i saglasnost sa regionalnim prioritetima. Ispunjenjem svih ovih kriterijuma zelene gradnje GTC House dokazala je kvalitet i svrstala se među najprestižnije poslovne prostore ovog tipa.

O USGBC

USGBC (US Green Building Council) je neprofitna organizacija lidera iz svih sektora građevinske industrije, nastala 1993. godine, koja sada broji preko dvadeset hiljada članova. Ovaj savet promoviše i omogućava ekonomsku i ekološku održivost, informišući i usmeravajući zajednicu ka zelenoj gradnji. U te svrhe formulisao je LEED standard, skraćeno od Leadership in Energy and Environmental Design, koji definiše propise za gradnju održivu sa aspekta potrošnje energije i prirodnih resursa, društvene odgovornosti i profita.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...