Za godinu dana tramvaji preko mosta na Adi

21.04.2016. | Tanjug

Počeli su radovi na izgradnji severnih pristupnih saobraćajnica mosta na Adi i trajaće oko godinu dana kada bi, prema najavama nadležnih, most na Adi trebalo da bude spojen sa Tošinim Bunarom, a tramvajski saobraćaj preko tog mosta bude pušten u rad.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao radove, istakao je da je njihova vrednost 13,5 miliona evra, a da se finansiraju iz već postojećeg kredita „Evropske investicione banke“ (EIB).

Kako je rekao izgradnja pristupnih saobraćajnica nije mogla da počne do sada, jer je na trasi puta živelo 50 romskih porodica, čije je stambeno pitanje, kako je dodao, rešeno igradnjom stanova u Jabučkom Ritu u poslednje dve godine.

- Za godinu dana, kada spojimo most na Adi sa Tošinim bunarom rešićemo saobraćajni problem u ovom delu grada, imaćemo bolju i efikasniju vezu starog i Novog Beograda – rekao je Mali i podsetio da su u toku radovi na proširenju Tošinog bunara koji će biti završeni za oko mesec dana.

Mali je najavio da će za godinu dana biti pušten tramvajski saobraćaj na mostu na Adi, čime će se stvoriti uslovi za početak radova na obnovi i proširenju starog tramvajskog mosta.

- Radovi na proširenju starog tramvajskog mosta trebali bi da počnu sredinom ili krajem sledeće godine – dodao je Mali.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...