INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vlada Srbije izdvaja dva miliona evra za novi kolektor u Leskovcu

15.04.2016. | Jugmedia

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo finansija odobrili su zahtev da sledeće godine u budžetu bude izdvojeno dva miliona evra za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Tim povodom će u Leskovcu biti potpisan ugovor o saradnji s Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i grada Leskovca, koji će podrazumevati donatorsku podršku za izradu projektno tehničke dokumentacije za tender za izvođenje radova na izgrdanju novog kolektora.

- Ovaj projekat je od posebne važnosti, jer je njegova realizacija glavni preduslov za dobijanje donacije Holandije u vrednosti od osam miliona evra, zahvaljujući kojoj će biti omogućena izgradnja kompletne kanalizacione mreže u Leskovcu  i otpočinjanje rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje je donacija Evropske Unije – navodi se u pozivu medijima.

Poptisivanju ugovora prisustvovaće i Henk van den Dool, ambasador Kraljevine Holandije. Glavni gradski kolektor, u koga je uloženo 2,5 miliona evra, neupotrebljiv jer je propao pre nego su otpadne vode i potekle kroz njega.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;