INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na trospratnici nelegalno nadzidao pet spratova

11.04.2016. | K. M. | Novosti

Nadogradnja visoka pet spratova na objektu koji u osnovi ima samo tri! Moguće je i to u srcu Beograda, u neposrednoj blizini Đeram pijace u opštini Zvezdara. Rešenje o rušenju nelegalno izvedenih radova na adresu investitora došlo je još u julu 2014. godine, ali na gradilište u Ulici Živka Karabiberovića pre dva dana čak je stigao i novi građevinski materijal. Zahtev za eventualnu legalizaciju, tvrde iz opštine Zvezdara, još nije podnet.

Nije na nebu, ali čardak i dalje raste na Zvezdari. Građevinska inspekcija od 2014. godine nekoliko puta je zapečatila gradilište, ali investitor ne odustaje – stigao je i materijal za drugu fazu finih radova.

U građevinskoj inspekciji opštine Zvezdara kažu da je gradilište u Živka Karabiberovića stari problem, ali po svemu sudeći, investitoru ne mogu stati u kraj.

- U julu 2014. doneto je rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova, podneta je krivična prijava za gradnju bez dozvole i za nastavak radova posle donošenja rešenja o zatvaranju gradilišta – kažu iz opštine Zvezdara. - Kada smo radili program izvršenja u junu 2015. godine, obratili smo se „Sekretarijatu za legalizaciju“ da proverimo da li je podnet zahtev za legalizaciju i Katastru nepokretnosti da proverimo da li je podnet zahtev za upis po prethodnom zakonu. Od „Sekretarijata za legalizaciju“ nismo dobili odgovor, a od Katastra je odgovor negativan.

Inače, investitor je u međuvremenu počeo i sa prodajom stanova u „sivoj fazi“.

Ruše i objekat u Mirijevu

Gradilište u Ulici Mihaila Bulgavova 10a u Mirijevu (takođe pripada opštini Zvezdara) dobilo je rešenje o uklanjanju objekta, a protiv još nepoznatog investitora podneta je krivična prijava. Iz opštinske inspekcije kažu da je gradilište zatvoreno i da je na njega stavljena traka, ali da za novi stambeni objekat na toj lokaciji još nije podnet zahtev za građevinsku dozvolu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;