Na trospratnici nelegalno nadzidao pet spratova

11.04.2016. | K. M. | Novosti

Nadogradnja visoka pet spratova na objektu koji u osnovi ima samo tri! Moguće je i to u srcu Beograda, u neposrednoj blizini Đeram pijace u opštini Zvezdara. Rešenje o rušenju nelegalno izvedenih radova na adresu investitora došlo je još u julu 2014. godine, ali na gradilište u Ulici Živka Karabiberovića pre dva dana čak je stigao i novi građevinski materijal. Zahtev za eventualnu legalizaciju, tvrde iz opštine Zvezdara, još nije podnet.

Nije na nebu, ali čardak i dalje raste na Zvezdari. Građevinska inspekcija od 2014. godine nekoliko puta je zapečatila gradilište, ali investitor ne odustaje – stigao je i materijal za drugu fazu finih radova.

U građevinskoj inspekciji opštine Zvezdara kažu da je gradilište u Živka Karabiberovića stari problem, ali po svemu sudeći, investitoru ne mogu stati u kraj.

- U julu 2014. doneto je rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova, podneta je krivična prijava za gradnju bez dozvole i za nastavak radova posle donošenja rešenja o zatvaranju gradilišta – kažu iz opštine Zvezdara. - Kada smo radili program izvršenja u junu 2015. godine, obratili smo se „Sekretarijatu za legalizaciju“ da proverimo da li je podnet zahtev za legalizaciju i Katastru nepokretnosti da proverimo da li je podnet zahtev za upis po prethodnom zakonu. Od „Sekretarijata za legalizaciju“ nismo dobili odgovor, a od Katastra je odgovor negativan.

Inače, investitor je u međuvremenu počeo i sa prodajom stanova u „sivoj fazi“.

Ruše i objekat u Mirijevu

Gradilište u Ulici Mihaila Bulgavova 10a u Mirijevu (takođe pripada opštini Zvezdara) dobilo je rešenje o uklanjanju objekta, a protiv još nepoznatog investitora podneta je krivična prijava. Iz opštinske inspekcije kažu da je gradilište zatvoreno i da je na njega stavljena traka, ali da za novi stambeni objekat na toj lokaciji još nije podnet zahtev za građevinsku dozvolu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...