Nastavak gradnje severnih pristupa mostu preko Ade

05.04.2016. | Beobuild

Otpočela je izgradnja preostale deonice severnih pristupa mostu preko Ade, odnosno 2 kilometra duge deonice UMP-a između Ulice Đorđa Stanojevića i Tošinog bunara. Uvođenjem španske firme „Construcciones Rubau S.A“ počeo je da teče rok za izvođenje od 365 dana, a čitav posao kreditira  Evropska investiciona banka“ i vredan je 13.5 miliona evra. Nova saobraćajnica uključuje izgradnju i tri četvorokrake raskrsnice, dve rampe i četiri izlivno-ulivna priključka.

Novoizgrađena deonica samo delimično nastavlja na stubovima, pošto podrazumeva samo jedno denivelisano ukrštanje, dok će ostale raskrsnice biti klasične četvorokrake u nivou. Tako će se postojeći vijadukt produžiti još oko 400 metara, trasom iznad Ulice Đorđa Stanojevića, nakon čega se konstrukcija spušta na zemlju. Tokom racionalizacije projekta odlučeno je da Lot1 ne bude denivelisan, što nažalost uključuje i dva ukrštanja sa izuzetno važnim lokalnim pravcima, pre svega sa Ulicom Omladinskih brigada, ali slična situacija biće i na ukrštanju sa Tošinim bunarom.

Na ovim ukrštanjima imaćemo specifičnu situaciju, pošto se u istom nivou brza gradska magistrala ukršta sa dosta frekventnijim okolnim saobraćajnicama. Tako ukrštanje sa Omladinskih brigada signalizacijom mora da prioritizuje ulicu u odnosu na UMP, čime se na ovoj deonici donekle usporava tok saobraćaja. Ipak, mnogo više sugrađana i vozača pogodiće još jedan dodatni semafor u Omladinskih brigada, samo oko 200 metara od onog na raskrsnici sa Bulevarom Milutina Milankovića.

Izgradnjom ove deonice kompletiraju se severni pristupi mostu preko Ade, saobracajnića dugačka skoro 3 kilometara sa 6 raskrsnica. Na terenu su već geometri, premerava se i obeležava nova trasa, a bušenje prvih šipova za stubove vijadukta krenuće naredne nedelje. U prilogu slike trase nove saobraćajnice.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...