Zida kao da ne preti rušenje

04.04.2016. | K. Malešević | Novosti

Nelegalna gradnja uzela je maha u Mirijevu! Izgradnja stambene zgrade u Ulici Mihaila Bulgakova kod broja 10a stigla je do četvrtog sprata iako investitor za ovaj objekat nema građevinsku dozvolu. Građevinska inspekcija Opštine Zvezdara krajem marta zapečatila je gradilište nakon izvršenog uviđaja, ali su radovi na njemu ipak nastavljeni.

Iza useljenih stambenih zgrada radovi na izgradnji novog objekata u Mirijevu ozbiljno su uznapredovali. Izostala je i „lična karta“ građevine, pa ni ime investitora ni izvođač radova nisu poznati opštinskoj inspekciji.

- Za ovaj objekat nije izdata građevinska dozvola u Opštini Zvezdara – potvrđuju iz opštinske inspekcije. - Građevinski inspektor je po prijavi izvršio uviđaj 23. marta 2016. godine. Kako se investitor na poziv inspektora nije odazvao, sačinjen je zapisnik i doneto rešenje o zatvaranju gradilišta i rešenje o uklanjanju na N. N. lice. Stavljena je traka na gradilište. Prilikom uviđaja 31. marta utvrđeno je da su nastavljeni radovi na izgradnji.

Poslednjeg dana marta reporteri „Novosti“ takođe su posetili gradilište, na kome su zatekli radnike, ali ne i istaknuto rešenje o uklanjanju. Radnici nisu želeli ništa da komentarišu ni o izgradnji ni o investitoru, ali je on meštanima dobro poznat.

O nelegalnoj gradnji obaveštena je i inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Pomoćnik ministra Aleksandar Simić potvrdio je za medije da će u slučaju ovog objekta biti ispoštovana sva zakonska procedura i da će se uskoro doneti odluka o rušenju zgrade.

 
Share |

Komentari: 1

sile031 12.04.2016 07.14.25

Tipično ponašanje investitora koji su se obogatili profiterstvom 90esetih pa misle da mogu šta žele.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...