INFONET-468X60-BANNER

Drenažom čuvaju put

28.03.2016. | V. Jankov | Dnevnik

Najugroženija deonica puta Novi Sad-državna granica kod Horgoša, od Bečeja do Bačkog Petrovog Sela, uskoro će biti rekonstruisana, pa će vozači koji je koriste konačno moći da odahnu.

U poslednjih nekoliko godina urađen je veći deo pomenute deonice, ali je deo puta u dužini 2,1 kilometara ostao u katastrofalnom stanju.

- U toku ove godine će i ta deonica biti završena. JP„Putevi Srbije“ opredelilo je za ovaj posao 75 miliona dinara. Pripremni radovi su već počeli. Preduzeće „Jugokop Podrinje“ iz Šapca kopa uz ivice obe strane puta drenažne kanale, kako bi se podloga isušila. Zavisno od meteoroloških uslova i stepena isušenosti podloge, počeće se s kompletnom rekonstrukcijom deonice duge 2,1 kilometar i njeno asfaltiranje – rekao je predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević.

Kanali su dubine jedan metar, a širine u samom dnu 60 santimetara. Njihova uloga za kvalitetno izvođenje rekonstrukcije je od velike važnosti, ali će i kasnije biti od koristi, jer je teren kroz koji put prolazi podložan podzemnim vodoma.

- Zahvalni smo JP „Putevi Srbije“, koji su uslišili naše apele i uložili znatna sredstva da se, koliko toliko, poprave putni pravci u njihovoj nadležnosti kroz našu opštinu. U ovom trenutku mogu da najavim rekonstrukciju još nekih puteva u opštini, a istovremeno se radi  čišćenje rastinja i uređenje kanala uz puteve što znači da će vožnja ovim saobraćajnicama ubuduće biti bezbednija i udobnija – rekao je Radojević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;