IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Novi Niš" probija dogovoreni rok

17.03.2016. | Jugmedia

Ugovor kojim se američka kompanija „Clean earth capital Srbija“ obavezala da izgradi kompleks „Novi Niš“ na zemljištu nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“ nije ispoštovan u dve ključne stvari, saopštio je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. On je istakao da je probijen rok i da nije na vreme obezbeđena bankarska garancija.

- Ugovorom je predviđeno da grad Niš aprila ove godine preda Vojsci Srbije na ime dobijenog zemljišta kasarne 21.000 kvadrata stambenog prostora. U toku su pregovori grada, Ministarstva odbrane i investitora da se rok produži na još tri ili četiri godine, koliko investitor traži – kazao je Slavković na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Dodao je da u gradskoj administraciji ne postoji garancija investitora od 10 miliona evra u formi obrasca koji zakon propisuje.

Investitor je postavljanje temelja stambeno-poslovnog kompleksa najavio još za sredinu 2012. godine, međutim radovi ni do danas nisu krenuli.

Direktor firme „Novi Niš nekretnine“ Goran Mraović je rekao „da ne mogu da grade bez građevinske dozvole“.

- Podneli smo Upravi za planiranje i izgradnju grada Niša sva potrebna dokumenta za izdavanje lokacijskih uslova. Uprava ima rok od 15 dana za izdavanje lokacijskih uslova i još pet dana za izdavanje građevinske dozvole – kazao je Mraović.

Načelnik gradske Uprave za paniranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović je potvrdio da je kompanija „Clean earth capital Srbija“ ove nedelje podnela zahtev za izdavanje lokacijskih uslova, što je preduslov za dobijanje građevinske dozvole.

Prema prvobitnim najavama, američka kompanija bi u izgradnju „Novog Niša“ trebalo da uloži oko 60 miliona evra.

Planirano je da kompleks sadrži savremeni biznis centar, hotel, stambene objekte površine oko 100.000 kvadrata, šoping centar, vodeni park, sportske terene, bazen, zgradu univerziteta, studentski dom, luksuzne apartmane i bolnicu. Svi ovi objekti, prema prvobitnoj najavi, trebalo bi da budu završeni do 2022. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;