IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Planira se realizacija 18 infrastrukturnih projekata u Srbiji

10.03.2016. | Beta

- U Srbiji se planira sprovođenje 18 strateških infrastrukturnih projekata u koje treba uložiti 1,9 milijardi evra – najavila je ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

- Vlada Srbije namerava da ih realizuje tako što će osigurati najpovoljnije načine finansiranja, koristeći bespovratna sredstva EU, sredstva povoljnih zajmova međunarodnih finansijskih institucija, sredstva ostalih razvojnih partnera, kao i sredstva iz budžeta – kazala je Jadranka Joksimović na sastanku Nacionalnog odbora za investicije.

www.pixabay.com

Kako je navela, među projektima je izgradnja puta od Niša ka Prištini, izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Novom Sadu i Nišu, modernizacija pruga na koridoru deset na više deonica.

- Vlada je do sada obezbedila 166,2 miliona evra za finasiranje ove liste prioritetnih projekata. Reč je o izuzetno povoljni uslovima i uglavnom bespovratnim kreditima – navela je Jadranka Joksimović. Ona je najavila da ć EU danas biti predstavljeni i novi projekti i ideje za 2016. godinu, a u to bi trebalo uložiti 281 milion evra.

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da je potrebno sanirati nedostatke u postojećoj infrastrukturi i kompletirati je.

- Imate auto-put koji prolazi kroz srce Beograda, a nema obilaznicu – kazao je Vujović. On smatra da će konačno kompletiranje infrastrukture doneti i ogromne prihode, ali je istakao i da postoji mnogo „nedostajućih elemenata“.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport naveo je da su infrastrukturni projekti bitni za celokupni reformski proces Srbije i da će EU uvek podržavati takve aktivnosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;