INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad poziva investitore da ulože u "Sava centar"

03.03.2016. | M. R. B. | Politika

Neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti za rekonstrukciju i unapređenje poslovanja „Sava centra“ objavljen je na sajtu Gradske uprave.

- Poziv će biti otvoren do 1. aprila, a od zainteresovanih se očekuje da dostave okvirni biznis plan i investicioni program, kao i predlog modela partnerstva sa gradom koji nema u planu da ulaže u „Sava centar“ – najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pisma će analizirati radna grupa u kojoj se nalaze predstavnici grada, Ministarstva trgovine, turističkih organizacija i kongresnih biroa Srbije i Beograda, „Er Srbije“ i „Horesa“.

- Posle toga grad će doneti odluku o pravnom modelu partnerstva i inicirati drugu fazu postupka, a na ovaj način celokupna kongresna industrija prvi put biće uključena u odlučivanje o sudbini „Sava centra“ – istakao je Mali.

Okvirne procene su da bi ulaganje do 25 miliona evra u rekonstrukciju „Sava centra“, kao i potpuno korišćenje svih njegovih potencijala u periodu od deset godina, omogućilo prihod za kongresnu i građevinsku industriju od oko 300 miliona evra i direktno uticalo na otvaranje 5.000 novih radnih mesta u ovim granama privrede.

U gradu očekuju da će usvajanjem Generalnog urbanističkog plana i Plana generalne regulacije potencijalnim partnerima biti omogućeno korišćenje okolnih parcela za izgradnju dodatnih sadržaja.

- Na taj način u potpunosti će se iskoristiti svi potencijali „Sava centra“ i on učiniti privlačnijim za investitore. Zajedno sa planovima za izmeštanje autobuske stanice u Blok 42, centralni deo Novog Beograda će dobiti potpuno novo lice i postati jedna od atraktivnijih investicionih lokacija – naglasio je gradonačelnik i podsetio da će obnovom i profesionalizacijom menadžmenta „Sava centra“ grad postati središte kongresnog turizma u ovom delu Evrope.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;