INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nestručno čišćenje snega oštetilo novi auto-put

26.02.2016. | Toma Todorović | Politika

Na delu novog auto-puta od Niša do srpsko-bugarske granice, između Crvene Reke i sela Čiflik u belopalanačkoj opštini, već su se pojavila vidna oštećenja i rupe koje na pojedinim mestima onemogućavaju najbezbednije odvijanje saobraćaja. Na oštećenja su upozorili poslednjih nekoliko dana vlasnici putničkih automobila i autobusa, a posebno vozači teretnih vozila – šlepera i kamiona.

Na ovom delu auto-puta teretnjaka je i najviše, dolaze iz Turske i Bugarske, a ovu saobraćajnicu koriste kao jedinu na ruti prema severu Srbije i zemljama Zapadne Evrope. Bilo je veoma čudno da je tako brzo, posle manje od dva meseca korišćenja, kolovoz na više mesta toliko oštećen, a pojavila se i sumnja da li je nova saobraćajnica završena.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U Ministarstvu za saobraćaj i „Koridorima Srbije“ na molbu „Politike“ objasnili su da nema mesta nikakvoj panici, a još manje nezadovoljstvu učesnika u saobraćaju. Kako nam je rečeno, ova deonica auto-puta još uvek je u „privremenom režimu“, a puštena je u saobraćaj kako bi se tokom zimskog perioda i pre nastavka radova povećala bezbednost saobraćaja na auto-putu E-80 kroz jugoistočnu Srbiju.

Kako se ističe u Ministarstvu saobraćaja u poslednje tri godine, na ovoj saobraćajnici dogodilo se čak 29 velikih udesa sa poginulima i teško povređenim licima. Od otvaranja deonica od Crvene Reke do Čiflika nije registrovana nijedna.

Na ovoj deonici, naglašavaju u „Koridorima Srbije“ i Ministarstvu saobraćaja, do oštećenja kojih zaista ima, ali nisu toliko velika kako se predstavlja, došlo je tokom zimskog održavanja kolovoza i uklanjanja snežnih naslaga sa auto-puta. Usled neadekvatnog rukovanja mehanizacijom – čistačima snega, na nekoliko kritičnih mesta delimično je oštećen asfalt. Na tim mestima, rečeno nam je, oštećenja su sanirana.

Na celom auto-putu između Niša i Dimitrovgrada, naglašava se u objašnjenju Ministarstva saobraćaja Srbije, predstoji nastavak radova već s prvim lepšim danima, a u sklopu toga na deonici koja je otvorena krajem prethodne godine postavljanje završnog habajućeg sloja asfalta. Tokom tih radova biće podignut nivo asfaltne podloge i doveden u ravan sa postavljenim slivnicima za odvod atmosferske vode, koji više neće, kao sada, da „štrče“ na ivici kolovoza.

Završni, habajući sloj asfalta, takođe, eliminisaće mogućnost nastajanja oštećenja kakva su bila ove zime.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;