Mali: Beograd decenijama čeka novu autobusku stanicu, radovi 2017. (video)

23.02.2016. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da početak izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42, projekta vrednog oko 20 miliona evra, za koju je danas dogovorena i pomoć „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD), očekuje na proleće naredne godine.

- To je za nas najvažnija vest danas, jer Beograd decenijama čeka na novu autobusku stanicu. Dogovorili smo se da EBRD podrži izgradnju stanice, i očekujemo da će radovi početi na proleće naredne godne – rekao je Mali novinarima na marginama „Investicionog samita zapadnog Balkana“ koji organizuje EBRD.

Mali je naveo da od te banke očekuje tehničku, ali i pomoć kroz znanje u javno-privatnim partnerstvima i kroz eventualno finansiranje.

- Želimo da ne radimo sami na tome, da imamo partnera i operatera koji će pomoći da stanica profunkcioniše, i EBRD će nam u tome pomoći – rekao je on.

Prema njegovim rečima, nakon otvaranja železničke stanice „Prokop“, ovo je najvažniji infdrastrukturni projekat u Beogradu.

- Time ćemo, ne samo rasteretiti centar grada od saobraćaja, već stvaramo i osnovu za izgradnju druge faze projekta „Beograd na vodi“ – rekao je Mali.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !