Mihajlović u Londonu o novim auto-putevima i prugama

22.02.2016. | Novosti

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović učestvovaće na konferenciji Investicioni sajam Zapadnog Balkana koju organizuje „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) u Londonu.

Mihajlović će sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Dušanom Vujovićem činiti srpsku delegaciju na skupu koji ima za cilj da predstavi potencijalne investicije i poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Konferencija počinje zajedičkim panelom premijera zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske a nastavlja se pojedinačnim tematskim panelima.

Mihajlović učestvuje na panelu kojim predsedava generalni direktor EBRD-a za infrastrukturu Tomas Majer, sa temom proširenje transevrospke transportne mreže Zapadnog Balkana i regionalna povezanost.

Ministar Vujović je učesnik panela kojim predsedava direktor EBRD za Zapadni Balkan, Holger Muent, na temu privatizacije na Zapadnom Balkanu.

Mihajlović će se u Londonu sastati i sa evropskom komesarkom za saobraćaj Violetom Bulc sa kojom će razgovarati o aktivnostima u oblasti saobraćaja koje su sprovedene od susreta premijera Zapadnog Balkana i zvaničnika EU u avgustu 2015. u Beču kao i o projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Skupu će prisustvovati svi premijeri zemalja Zapadnog Balkana, ministri i vodeći poslovni ljudi a otvoriće ga predsednik EBRD Suma Čakrabarti i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !