INFONET-468X60-BANNER

"Delta planet“ čeka na puteve

17.02.2016. | M. T. K. | Novosti

Novac od prodaje dva tržna centra kompanija „Delta holding“ uložiće u zidanje „Delta planeta“ na beogradskoj Autokomandi. Međutim, za izgradnju najvećeg tržnog centra u Srbiji, firma Miroslava Miškovića nije zvanično zatražila građevinsku dozvolu.

- „Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove“ nema evidentirane podnete zahteve za izdavanje lokacijskih uslova, niti građevinske dozvole za izgradnju ovog objekta – kažu, za „Novosti", u Upravi grada Beograda. - Raspolažemo izvesnim informacijama o tome da je lokacija u pripremi, kao i da je u toku rešavanje imovinsko-pravnih problema.

Iz „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ naglašavaju da je za realizaciju ovog ambicioznog projekta neophodna izgradnja nedostajuće infrastrukture, što je uslov za podizanje ostalih sadržaja na ovoj lokaciji.

- Moraju se izgraditi javne saobraćajnice kojima se pristupa kompleksu, kao i druga prateća infrastrukta koja je u skladu s planom detaljne regulacije ovog područja – objašnjavaju u „Direkciji“.

Za jedan deo saobraćajnica Grad je završio izradu tehničke dokumentacije, dok je u toku priprema za izradu projekata iz druge faze. Formirane su sve građevinske parcele za saobraćajne površine i započeto je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, u cilju upisa javne svojine Grada na zemljištu namenjenom za izgradnju puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;