IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgradnja "Bauhaus" centra u Sarajevu počinje 2017. godine

26.01.2016. | Gradjevinarstvo.ba

Prvi „Bauhaus” centar u Bosni i Hercegovini počeće da se gradi sledeće godine, a ovih dana se izvode radovi na parceli, čisti se zemljište i uskoro će biti postavljena stalna ograda.

Kako je kazao Predrag Radovanović, pravni zastupnik kompanije „Bauhaus AG”, parcela je u poslednje vrijeme bila devastirana, jer se kopalo zemljište u potrazi za metalom, pa je stvoreno i odlagalište sekundarnog otpada.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Odlučeno je da se u prvoj fazi projekta podigne ograda oko parcele. Ne radi se o privremenoj niti građevinskoj ogradi, već stalnoj koju „Bauhaus” ima u celoj Evropi.

- Radovi su počeli prije nekoliko dana i rok za završetak radova je 90 dana, a izvođenje će zavisiti od vremenskih uslova. Objekat se još uvek neće početi graditi pošto je na inicijativu „Zavoda za planiranje grada“ usvojena izmjena i dopuna regulacionog plana, jer se ukazala potreba da na tom području prođe saobraćajnica koja će biti u zaleđu objekta. U saradnji sa „Zavodom za izgradnju“ i opštinom Novi Grad izmestili smo objekat za devet metara prema napred kako bi se ostavilo dovoljno prostora za tu saobraćajnicu i kako bi taj regulacioni plan bio usvojen – pojasnio je Radovanović.

U zavisnosti od prilagođavanja postojeće građevinske dozvole novom regulacionom planu, gradnja objekta bi trebala početi u prvom delu naredne godine.

Radovanović je rekao da će ograda uokviriti parcelu, trenutno se zemljište niveliše i biće postavljen tampon kako bi se dobila ravna površina. Iznos investicije u prvoj fazi je 100.000 evra.

Veličina parcele je 50.000 metara kvadratnih, a objekat će biti na 17.000 metara kvadratnih. Preostalo zemljište je rezervisano za parking i park.

„Bauhaus“ je izgradio nekoliko centara u Zapadnoj Evropi zbog čega su planovi za izgradnju u Sarajevu pomereni za sledeću godinu. Izgradnja centra trebala je krenuti na proleće 2015. godine. Vrednost investicije je 47 miliona KM (24 miliona evra).

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;