IZOLACIJA-468X60-BANNER

Studentska obala na Paliću

25.01.2016. | J. Lemajić | Novosti

Nedaleko od obale Palićkog jezera, u Omladinskom naselju, u toku je izgradnja najvećeg studentskog odmarališta na Balkanu. Pored Avale i Zlatibora, Palić će biti treća destinacija u našoj zemlji koja će već 2017. otvoriti vrata studentima iz celog regiona.

Na površini od oko 4,5 hektara gradi se deset smeštajnih objekata, koji će moći da prime oko 750 akademaca, a neće izostati ni sportski tereni i drugi sadržaji.

- Studentsko odmaralište je jedna od investicija koju očekujemo već duže vreme a ne samo da će poboljšati uslove našeg visokog obrazovanja, već otvara mogućnost za obrazovni turizam, da time Palić postane centar održavanja letnjih kampova i okupljanja mladih iz cele Evrope – istakao je u petak ministar prosvete Srđan Verbić, prilikom obilaska gradilišta. - Imaćemo sigurno najsavremeniji studentski centar, a nama ostaje da organizujemo aktivnosti i privučemo što više studenata.

Odmaralište se gradi od septembra 2014, trenutno je u toku druga faza radova koja treba da traje do jula i u okviru koje će se završiti građevinski radovi. Do sada je uloženo oko 350 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz kredita „Svetske banke“. Posle toga na red dolazi treća faza, odnosno opremanje objekata i uređenje okoline. Prema ugovoru, ceo posao treba da bude završen do 2017.

- Studentsko odmaralište je od izuzetnog značaja za grad i za razvoj turističkog potencijala Palića, on će biti u blizini budućeg hotelskog kompleksa koji je predviđen master planom, a naravno, podrazumeva i otvaranje novih radnih mesta – kazao je gradonačelnik Jene Maglai. - Realizacijom master plana i ove investicije, Palić će uskoro dobiti potpuno novi turistički ambijent.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;