Francuske nekretnine najtraženije u Evropi , povećan interes za Bugarsku

13.01.2016. | Gde Investirati

Potražnja za nekretninama u Francujskoj porasla je u decembru 2015. za 44 odsto, u odnosu na prethodni mesec, što ovo tržište opet čini najpopularnijim u Evropi i drugim najtraženijim tržištem imovine u svetu.

Po najnovijem istraživanju međunarodnog portala za nekretnine, „The Move Channel“, Sjedinjene Države su ostale broj 1 na listi želja stranih investitora, sa rastom potražnje od 13,21 odsto u decembru, na mesečnom nivou.

Pariz (www.pixabay.com)

Brazil je zabeležio porast interesovanja. Kako se bliži početak Olimpijskih Igara, tako se pomera i njegova pozicija na listi „Top nekretnine“, te je sada na trećoj poziciji, smenivši Portugal sa toga mesta.

Top 5 najtraženijih globalnih destinacija zaokružuje Tajland, sa 4,8 odsto svih upita u decembru.

Značajan skok na lestvici najtraženijih nekretnina zabeležila je Nemačka koja je napredovala sa dvadesetčetvrtog na 6.mesto najtraženijih svetskih nekretnina.

Španske nekretnine su na „listi želja“ skliznule sa drugog mesta u novembru, na 7. u decembru, ali je ostala u grupi 5 evropskih zemalja koje najviše privlače strane investitore u sektoru nekretnina.

- Protekla 2015. bila je godina povratka stranih investitora na evropsko tržište nekretnina, sa dominacijom Španije na kraju prve polovine godine i Francuske pri kraju – kaže Dan Johnson, direktor „The Move Channel“ .

U prognozama za 2016. Dan Johnson veruje da će snažna američka privreda ojačati poverenje investitora za tamošnje tržište nekretnina.

Kad je u pitanju Evropa, on misli da će potražnja ostati jaka i u ovoj godini, sa naglaskom na francusko tržište i, moguće, tržište nekretnina u Bugarskoj koje je i u 2016. beležilo rast interesovanja od 14 odsto na kvartalnom nivou.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...
Zoja 12.04.2021.
Molim vas kako mogu da se prijavim, uvela b...
Nataša 12.04.2021.
Zanima me kako i kome se prijavljujem za iz...
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...