Francuske nekretnine najtraženije u Evropi , povećan interes za Bugarsku

13.01.2016. | Gde Investirati

Potražnja za nekretninama u Francujskoj porasla je u decembru 2015. za 44 odsto, u odnosu na prethodni mesec, što ovo tržište opet čini najpopularnijim u Evropi i drugim najtraženijim tržištem imovine u svetu.

Po najnovijem istraživanju međunarodnog portala za nekretnine, „The Move Channel“, Sjedinjene Države su ostale broj 1 na listi želja stranih investitora, sa rastom potražnje od 13,21 odsto u decembru, na mesečnom nivou.

Pariz (www.pixabay.com)

Brazil je zabeležio porast interesovanja. Kako se bliži početak Olimpijskih Igara, tako se pomera i njegova pozicija na listi „Top nekretnine“, te je sada na trećoj poziciji, smenivši Portugal sa toga mesta.

Top 5 najtraženijih globalnih destinacija zaokružuje Tajland, sa 4,8 odsto svih upita u decembru.

Značajan skok na lestvici najtraženijih nekretnina zabeležila je Nemačka koja je napredovala sa dvadesetčetvrtog na 6.mesto najtraženijih svetskih nekretnina.

Španske nekretnine su na „listi želja“ skliznule sa drugog mesta u novembru, na 7. u decembru, ali je ostala u grupi 5 evropskih zemalja koje najviše privlače strane investitore u sektoru nekretnina.

- Protekla 2015. bila je godina povratka stranih investitora na evropsko tržište nekretnina, sa dominacijom Španije na kraju prve polovine godine i Francuske pri kraju – kaže Dan Johnson, direktor „The Move Channel“ .

U prognozama za 2016. Dan Johnson veruje da će snažna američka privreda ojačati poverenje investitora za tamošnje tržište nekretnina.

Kad je u pitanju Evropa, on misli da će potražnja ostati jaka i u ovoj godini, sa naglaskom na francusko tržište i, moguće, tržište nekretnina u Bugarskoj koje je i u 2016. beležilo rast interesovanja od 14 odsto na kvartalnom nivou.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...