Otvorena deonica Crvena Reka-Čiflik-Staničenje u dužini od 23km

30.12.2015. | Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je kod Bele Palanke otvaranju deonice istočnog kraka Koridora 10 Crvena Reka-Čiflik-Staničenje u dužini od 23 kilometara.

U saobraćaj će biti puštena deonica Crvena Reka-Čiflik, kod Bele Palanke, u dužini od 13 kilometara u punom profilu auto-puta odnosno svih šest traka, kao i 10,6 kilmetara od ukupno 12,2km na deonici Čiflik-Staničenje, kod Pirota u polu profilu. Na deonici Čiflik - Staničenje otvorena je jedna strana auto-puta sa tri saobraćajne trake.

www.pixabay.com

Radove na deonici Crvena reka Čiflik izvelo je grčko preduzeće „Aktor“, a vrednost koji su finansirani kreditom „Evropske banke za obovu i razvoj“ je 43 miliona evra. Na trasi te deonice nalazi se 15 mostova, dva nadvožnjaka i jedan most izvan trase na petlji Bela Palanka. Na toj deonici, koja je puštena u saobraćaj, habajući sloj će biti završen u maju 2016. godine.

Na deonici Čiflik-Staničenje izgrađena je leva traka auto-puta i u toku su intezivni radovi na izgradnji desne strane auto-puta. Radove, koje finansira „Evropska investiciona banka“ sa 33,5 miliona evra, izvodi španska firma „Rubau“.

Otvaranju su prisustvovali potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor grčke kompanije „Aktor“, Joanis Burnazo i direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, dugačak je 86,9 kilometara.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !