PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi kvadrati za studente (video)

25.12.2015. | Ž. B. | Dnevnik

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu sredstvima „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ gradi aneks zgrade, zahvaljujući čemu će studenti dobiti novi prostor za učenje. Izgradnja ovog objekta počela je još pre dve decenije, ali je od tada stajao nezavršen. Sada su radovi intenzivirani i očekuje se da će biti završeni do polovine februara iduće godine.

Po rečima dekana Tehničkog fakulteta Milana Pavlovića, radi se o preko 1.000 kvadratnih metara prostora u kojem će biti smešteni amfiteatar, nekoliko laboratorija i čitaonica sa bibliotekom.

- Ovu čitaonicu će koristiti ne samo Tehničkog fakulteta, nego i Visoke tehničke škole strukovnih studija, ali i viskokoškolci iz regiona. Posredstvom čitaonice imaće pristup svim univerzitetskim mrežama širom sveta. S druge strane, laboratorije se odnose na fiziku, hemiju, tekstilne i informatičke tehnologije i inženjerstvo zaštite životne sredine – objasnio je Pavlović.

Osim „Uprave za kapitalna ulaganja“, u ovaj posao uključila se i „Naftna industrija Srbije“, koja će opremiti laboratorije, s obzirom na to da se na ovdašnjem fakultetu, između ostalog, školuju i inženjeri za potrebe te kompanije. Pavlović je dodao da amfiteatar neće služiti samo za održavanje nastave, nego će služiti i privrednim subjektima, te za organizovanje kulturnih i naučnih manifestacija. Kako je kazao, ovaj prostor bi trebalo da bude nosilac znanja u regionu. Dekan je izrazio očekivanje i da će dogradnja fakultetskog objekta doprineti povećanju broja studenata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;